Szünetel a tévéadás a frekvenciacsere idején Gyomaendrődön

admin képe
Beküldés: 2013/09/16 - 16:17 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

A digitális átállás első ütemében érintett területeken szeptemberben végzik el a digitális földi televíziós műsorokat sugárzó adóberendezések áthangolását - tájékoztatta közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-t.
A digitális átállás első ütemében érintett területeken az adótornyokat szeptember 3-ától 24-éig hangolják át több szakaszban. Az adók az áthangolás után más frekvencián fogják sugározni a tévéműsorokat.
Gyomaendrődön a Szentesi adótorony adását vevők szeptember 17-én, míg a Békéscsabai adótoronyra ráhangolt készülékek tulajdonosai szeptember 24-én tapasztalhatják az átállást.
Az áthangolás napján a tévékészülékeken reggel 8 és este 18 óra között nem lesz látható semmilyen műsor, mivel az adótornyokban erre az időre leáll a sugárzás. Az adásszünet tehát nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját.
Ahhoz, hogy a megszokott tévécsatornákat továbbra is látni lehessen, a digitális adások vételére alkalmas készülékeket (tévék, set-top-boxok) azoknak kell újrahangolni, akik szoba-, vagy tetőantennával, illetve set-top-box-szal (vagy a digitális adások vételére önmagában alkalmas modern tévékészülékkel) fogják a földi sugárzású digitális adásokat.

Az adótornyok áthangolása és újraindítása után a modern készülékek automatikusan megkeresik a csatornákat, de előfordulhat, hogy a nézőknek maguknak kell elindítani az újrahangolást, ha azt tapasztalják, hogy egyes csatornák nem foghatók a megszokott helyen. Az áthangolás csak a vevőkészülékeket érinti, a digitális adók lefedettségi területét nem, ezért nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

MTI alapján

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás