Szenzációs versenyhétvége a Hármas-Körösön a Körös Kajak szervezésében

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Jubileumi kajak-kenu és sárkányhajó versenyt rendezett a Körös Kajak SE Gyomaendrődön, a Hármas Körös szabadstrandjánál. Már huszadik éve, hogy megrendezésre kerül a Viharsarok Kupa, amely az ország egyik legnépszerűbb kajak-kenu versenyévé nőtte ki magát. Az elmúlt években is folyamatosan emelkedő tendenciát mutat a részt vevő egyesületek és versenyzők száma, ez is jól mutatja egyesületünk fontosságát az MKKSZ tagszervezetei között. Ebben az évben is rekordszámú nevezés érkezett, 15 egyesület vett részt a versenyen. Több fővárosi klub mellett Körmendről, Balassagyarmatról és Százhalombattáról is eljöttek ebbe a csodálatos környezetbe sportolni és kikapcsolódni. A résztvevők érkezése már a pénteki nap megkezdődött, igyekeztünk megfelelő infrastruktúrát biztosítani számukra. A versenyzők és kísérőik nagy számban sátrakkal készültek a hétvégére, de voltak akik a helyi szállásokon töltötték az éjszakákat.
A szombati napon kezdődött a verseny, 2000 m-es távon. A Körös Kajak versenyzői közül Varjú Marcell aranyérmet szerzett, Fekécs Hanna, Tímár Krisztián, Nagy Szabolcs második helyen végzett, harmadik lett Giricz Rebeka, Hermeczi Richárd és Nagy Ágoston. A negyedik helyen végzett Nagy Dominik, ötödik lett Varjú Zalán, Vincze Levente, Fehér Dávid és Gellai Balázs. Hatodik helyen ért célba Gellai Gergő és Fehér Attila. Ezen a napon sor került még 200 m-es küzdelmekre is, amelyen Tímár Krisztián ezüstérmes lett. A délutáni órákban különleges futamokra is sor került, amelyeket mindig nagy lelkesedéssel teljesítenek az induló gyerekek és szülők. Az anya-fia futamban a Kovács Edit-Csiki Roland páros második lett, apa-fia futamban Laskai Sándor-Laskai Ádám a második, Giricz László-Giricz Petrik a negyedik helyen végzett. Az apa-lánya versenyen a Giricz László-Giricz Bettina páros bronzérmes lett, az anya-lánya mezőnyben Kéri Virág-Szendrei Dóra aranyérmet szerzett, míg Tandi Gyöngyi-Balázs Tímea ötödik lett. Masters versenyzőink közül Csényi István negyedik, Giricz László ötödik lett. Az edzők futamában két Körös Kajakos edző is a dobogóra állhatott, Fülöp Gergő második, Csőke Zsolt a harmadik lett. Az éppen pihenő versenyzők és a szurkolók sátor alatt kivetítőn a kajak-kenu világbajnokság futamait is nyomon követhették, s szurkolhattak a magyar csapat tagjainak. Felemelő érzés volt látni, hogy a magyar válogatott tagjai sorra szerzik a dobogós helyezéseket, köztük a gyomaendrődi Tótka Sanyival. Ezúton is gratulálunk Nekik! A szombati nap végén a Hevesi Happy Band adott több órás koncertet, mintegy megünnepelve a Körös Kajak SE és a Viharsarok Kupa 20 éves fennállását. A gyerekek és a szülők, az edzők és szurkolók együtt táncoltak és vigadtak a jobbnál jobb dalokra, együtt ünnepelve saját és mások sikereit, az összetartozást, amit a kajak-kenu sport jelent a számukra. Nagy öröm volt látni, ennyi embert a sport össze tud kötni, hogy akár az ország másik végén élő versenyzők is otthon érzik magukat a Körös parton, e csodálatos környezetben. Az este beköszöntével azonban a vasárnapi versenyzésre való tekintettel vége lett a zenés ünneplésnek, hiszen a versenyzőknek pihenésre volt szükségük a másnapi jó teljesítmény eléréséhez.
Vasárnap - bár zuhogó esővel kezdődött - az 500 m-es futamok kerültek megrendezésre. Ezen a távon is nagyon sok előkelő Körös Kajakos eredmény született. Aranyérmes lett Fehér Dávid, Varjú Marcell, Csiki Roland, Mészáros Nelly, Kun Csanád, Bela Zsóka, a egyetemisták között Fülöp Gergő. A párosok versenyében szintén aranyérmes lett Hermeczi Richárd-Fehér Dávid, Gellai Balázs-Nagy Dominik, Varjú Zalán-Pap Dániel, az egyetemista mezőnyben Fülöp Gergő-Gyarmati Balázs. Második helyen végzett Gellai Gergő, Nagy Ágoston, Nagy Dominik, Tímár Krisztián, Katona-Szabados Noé, Katona Kitti, Nagy Lívia, a Vincze Viktor-Vincze Levente páros, Katona Zalán, Almási Zoltán, Gyarmati Gergő. Harmadik helyezést ért el Hermeczi Richárd, Nagy Dominik, Giricz Rebeka, Fekécs Hanna, Kis Balázs-Varjú Marcell, Koloh László-Gecsei Norbert, Tímár Krisztián-Gózon Barnabás, Bézi Kristóf. A masters kategóriában Csényi István harmadik lett, míg Fülöp Gergő-Kéri Virág első helyezést ért el. A többi versenyzőnk is értékes pontokat szerzett egyesületünknek, így Körös Kajak SE második lett a pontversenyben, ahol a KSI végzett az élen – a két csapat azonos pontszámot ért el – több első helyének köszönhetően. A harmadik lett az FTC-Rekontír. A nap és az egész verseny zárásaként a mindig nagy látványosságot jelentő sárkányhajós futamok kerültek lebonyolításra. Ezek a futamok talán még jobban összekovácsolják a versenyzői csapatokat, kiváló lehetőség nemcsak a szabadidő sportos eltöltésére gyönyörű környezetben, hanem az összetartozás erősítésére is. A végén közös ünneplés vette kezdetét, amely szólt gyerekeinknek, szólt a Kajak-Kenu VB-én csodálatosan szereplő magyar válogatottnak és szólt összességében a magyar kajak-kenu sportnak. Reméljük, hogy sikerült megfelelően megrendeznünk a 20. Viharsarok Kupát és jövőre még több sportolót idecsábítani Ggyomaendrődre. Végezetül egy köszönőlevél, amely talán tükrözi az érzést, amellyel távoztak az idelátogatók:

Kedves Gyöngyi!

Köszönjük szépen a remek verseny rendezést, a kedvezőtlen időjárás ellenére is kiváló hangulatot és a sportszerű körülményeket. Az egész csapatunk jól érezte magát, ami nemcsak az eredménynek, hanem a barátságos fogadtatásnak és a jó hangulatnak volt köszönhető. Elnéztük a fiatal gyerekek boldog arcát, akikről sugárzott a sport és a természet szeretete. Belőlük lesznek majd azok a sportolók, akiknek egész életét át fogja hatni majd a mozgás és a sport szeretete. Lehet hogy közülük néhányan megfertőződnek majd a pénz által motivált sporttal, de a többségükben megmarad majd ez az érzés, amit a valódi sport nyújt számára és ami megtanítja őt küzdeni az élet minden területén. Gratulálok nektek ehhez a szellemiséghez, mert ezen alapszik sportágunk valódi eredménye, amiből az MKKSZ is él.
Köszönjük még egyszer a kellemes hétvégét.

Üdvözlettel:
Ilinyi János Százhalombatta, Kajak Mesterek Klubja

A Körös Kajak SE továbbra is vár minden kajakozni vagy sárkányhajózni vágyó gyereket és felnőttet, aki sportolással szeretné tölteni a szabadidejét, vagy akár versenyezni is szeretne az ország egyik nagy múltú egyesületében.

Információ: koroskajak.hu, Csőke Zsolt, edző Tel.: 06 70 420 19 44

cikk: Körös Kajak SE

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.