Szabadkígyósi SZSC - Gyomaendrődi FC beharangozó - 2. forduló

Beküldés: 2011/08/25 - 15:36 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

2011. augusztus 27. szombat
IFI: 15.00 / Felnőtt: 17.00

Helyszín: szabadkígyósi futballpálya.
Játékvezetők: Arad megyéből.

Elérkezett az újabb hétvége, ezzel párhuzamosan pedig az újabb bajnoki forduló a Békés megyei 1. osztályban is, szám szerint a második. Csapataink ezúttal az „újonc” Szabadkígyóson vendégszerepelnek, bár kissé csalóka a kép, hiszen nem feljutó csapatról van szó, hanem egy NB III-mas visszalépőről.

A felnőtt meccsről:

A 2009/2010-es szezon utolsó fordulójában szerepelt még a megye 1-ben a Szabadkígyós, akkor 8-1-re nyertek Vésztőn. A kígyósiak útja ezután az NB III-ba vezetett, hiszen magabiztosan, 7 pontos előnnyel nyerték a bajnokságot, így önbizalommal telve várhatták az újabb kihívásokat. Itt azonban sok sikerélmény nem érte az együttest, a 15 (menet közben már csak 14) csapatos bajnokság utolsó helyén végeztek, 28 forduló alatt mindössze csak 3 győzelmet arattak.

Ettől függetlenül az idei bajnokság sorsolásának a pillanatáig kérdés volt, hogy hol kezdik meg a következő szezont, ugyanis a Kondoros nem vállalta a feljutást, így akár maradhattak volna a magasabb osztályban. Ennek ellenére váltani akartak, s új alapokra helyzeték a szabadkígyósi focit, így az idei bajnokságban többnyire a tavalyi ifistákkal, tehát érdemben hazai játékosokkal képzelik el a csapatukat.

Nem kevesebb, mint 17! játékos hagyta el a csapatot a nyár folyamán (köztük Dani Péter, aki hozzánk igazolt). Dr. Paronai János, szabadkígyósi elnök szavaival élve „ Új alapokra helyezzük a csapatépítést, célunk a tisztes helytállás a bajnokságban.”

Az első fordulóban a Békéscsabai MÁV SE vendégei voltak, s sima 3-0-s vereséget szenvedtek, így hazai pályán nyilvánvalóan javítani szeretnének. Ekkor jön be a képbe csapatunk, hiszen mi is hasonló cipőben járunk, egy idegenbeli győzelem önbizalom növelő lehetne.

A két csapat utoljára az említett két évvel ezelőtti bajnokságban játszott Szabadkígyóson; akkor egy 3 kiállítást is hozó mérkőzésen Barczi öngóljával szereztünk vezetést, de Dani és Hegedűs találataival fordítani tudott a bajnokcsapat.

Friss hír csapatunk háza-tájáról, hogy Tóth Ferenc edzőt a fegyelmi bizottság 3 bajnoki mérkőzés erejéig eltiltotta a kispadtól, valamint ugyanennyi mérkőzésre sportszövetségi ellenőr fogadására kényszerülünk.

IFI meccs:

A szabadkígyósi ifisták is megjártak egy hosszú utat, ugyanis tavaly az NB II U-19-es bajnokságának a dél-keleti csoportjában szerepeltek, hasonlóan kevés sikerrel.

Múlt héten ők is a MÁV-val játszottak, ahol 2-2-es állásnál végül 9 ember ellen egy 11-es góllal nyerték meg a meccset, így ebből a találkozóból messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le, ahogyan a mi Tótkomlós elleni meccséből sem, így érdekes találkozóra van kilátás.

Hajrá Gyomaendrőd!

Gábor Viktor

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.