Siroki Ibolya I. osztályú Országos Bajnoki bronzérmes!

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2010/11/04 - 13:44 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2010. október 30-án Budapesten a Körcsarnokban került megrendezésre az 57. Felnőtt I. osztályú Judo Országos Bajnokság, ahol a Gyomaendrődi Judo Klubot ebben az évben már két versenyző is képviselte. Versenyzőink nem kis eredményt értek el, hiszen mindketten pontszerző helyen végeztek, Siroki Ibolya bronzérmes lett a női 70 kg-os súlycsoportban, míg edzője Varga István a férfi 60 kg-ban az ötödik lett.
A verseny legfiatalabb indulója volt a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője, aki mindössze 15 évesen állt élete első Felnőtt Országos Bajnokságán a szőnyegre. A nehéz sorsolás sem tudta megakadályozni, hogy a negyeddöntőig meneteljen a verseny egyik legnépesebb női mezőnyében. A magabiztos győzelmeknek a KSI rutinos versenyzője vetett véget, aki a vigaszágra küldte sportolónkat. Ibolya nem tört össze és a vigaszágat megnyerve elérkezett a bronzcsatához. A bronzérem megszerzéséhez alig egy percre volt szüksége, hiszen ellenfelét Ippont érő akcióval győzte le. Ezzel az eredménnyel bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, hiszen számos jó nevű versenyzőt sikerült maga mögé utasítani.
A következő év nagy feladatára kell ezután koncentrálni, hiszen nem kiseb feladat vár Csincire (Ibolya beceneve), mint hogy kijusson a 2011. évi Ifjúsági Európa Bajnokságra. Ha a fejlődése ilyen ütemben halad, akkor a kijutás nem is lehet kérdéses sőt az EB érem is elérhető lehet.
Az Országos Bajnokság másik indulója a klub edzője Varga István volt. A sorsoláshoz neki sem volt szerencséje, ám így is eljutott az éremcsatákig. A bronzmérkőzést sajnos a versenyen szerzett sérülés árnyékában vívta és nem is sikerült csak a rutin segítségével megnyerni, így az 5. helyen végzett. Bár számára az év főversenye a május végi Masters Világ Bajnokság volt (itt 3. helyen végzett!), igyekezett példát mutatni sportolóinak mind a felkészülési időszakban, mind a versenyen.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás