Siroki Ibolya harmadik az I. osztályú Felnőtt Országos Bajnokságon

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2013/10/06 - 12:46 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2013. október 5-én Kecskemét adott otthont a 60. Felnőtt Országos Bajnokságnak. A Gyomaendrődi Judo Klubot Siroki Ibolya képviselte, aki a szokatlanul népes 70 kg-os súlycsoportban vágott neki a küzdelmeknek. A versenyt megelőzően kitűzött célt sikerült elérni, hiszen a harmadik helyen végzett.
Az eredmény akár jobb is lehetett volna, hiszen a négy közé jutásért lábra fogásért leléptették Csincit. Mindez olyan mérkőzésen történt, amit végig kézben-tartva irányított. Ezután azonban a vigaszágon már nem hibázott. A vigaszág döntőt is ipponal megnyerve bemenetelt Ibolya a délutáni programba, ahol a bronzéremért mérkőzhetett. A még két évig junior (vagyis utánpótlás korú) gyomaendrődi sportoló nem húzta a mérkőzés végéig a döntést pécsi ellenfelével szemben, hiszen két wazaari értékű akcióval érte el a dobogó harmadik fokát.
Varga István: Az eredmény nagyon szép hiszen ebben a súlycsoportban az egyik legfiatalabb versenyző volt Csinci. Az elbukott negyeddöntőt nagyon sajnálom, hiszen a lábra fogás, amiért leléptették versenyzőmet elég véleményes volt. A videóbíró teljesen rossz szögből vette a mérkőzést, így kérdéses mi alapján állapították meg, hogy fogja ellenfele lábát. Szerintem nem érdemelt leléptetést, de ennek már nincs jelentősége. Csincinek nem vette el a kedvét ez a kedvezőtlen döntés. A vigaszág döntőjében nála jóval idősebb bajai versenyző ellen nyert két szép akció után idő előtt, ami azért értékes, mert az utóbbi időben könnyen ki lehetett zökkenteni a ritmusból. Ez most nem történt meg és az elmúlt két év sikertelensége után (Felnőtt Országos Bajnokságon 7. és 4. hely), ezúttal a dobogóra állhatott, ami jó előjel a következő fontos év előtt.

Siroki Ibolya Országos Bajnoki helyezései az elmúlt 3 évben:
2011 Ifjúsági OB: 1. hely
2011 Junior OB: 1. hely
2011 U23 OB: 2. hely
2011 Felnőtt I.o. OB: 7. hely

2012 Junior OB: sérülés miatt nem indult
2012 U23 OB: sérülés miatt nem indult
2012 Felnőtt I.o. OB: 4. hely

2013 Junior OB: 2. hely
2013 U23 OB: 3. hely
2013 Felnőtt I.o. OB: 3. hely

Cikk, fotó: Varga István

Kapcsolódó képek

Siroki Ibolya harmadik az I. osztályú Felnőtt Országos Bajnokságon
Siroki Ibolya harmadik az I. osztályú Felnőtt Országos Bajnokságon
Siroki Ibolya harmadik az I. osztályú Felnőtt Országos Bajnokságon

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!