Remek évet zártak az úszók

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2012/12/27 - 21:44 | Frissítés: 2015/05/05
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

A Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület fennállásának 5. jubileumi évében a legeredményesebb évünket zártuk, hiszen az év 18 versenyén több mint 100 érmet szereztünk a különböző szintű versenyeken! Körzeti, megyei, regionális és országos szinten is szép eredményeket értünk el, ezen kívül első ízben Gyomaendrődön megrendeztünk egy rangos megyei szintű versenyt Liget Fürdő Kupa Megyei Gyermekverseny néven, amelyen több száz gyermek érkezett településünkre, öregbítve városunk hírnevét.
Papp Károly személyében országos diákolimpiai címvédésre került sor, aki a tavalyi elsőségét követően idén sem talált legyőzőre: a 100m mellúszás fináléjában ezúttal 1:19, 24 perccel utasította maga mögé az egész mezőnyt.
A FUNRE Országos Versenyen Papp Károly 3 arany-, míg Gönczfalvi Balázs 1 arany, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett.
Megyei diákolimpiai bajnoki címeket szereztek Papp Károly, Gönczfalvi Balázs és Soczó Tamás is, Várkonyi Sarolta, Kovács József és Tóth Ágnes pedig több alkalommal is dobogón végeztek.
A 8 versenyből álló Megyei Gyermek Úszóbajnokság minden versenyén részt vettünk, a legeredményesebb szakosztályokhoz sikerült felzárkóznunk, összesen 14 aranyérmet szereztünk és további 27 alkalommal voltunk dobogósok. A hazai rendezésű Liget Fürdő Kupán sokáig emlékezetes versenyen a fiúk hatalmas csatában megnyerték a 4x50m-es vegyes váltót, míg a lányok ezüstérmesek lettek.
A Békés Megyei Úszóbajnokság 8 versenyének összesített évjáratos pontversenyében Várkonyi Sarolta és Ignácz Kata az előkelő II. helyen végeztek, tették mindezt úgy, hogy akárcsak Werle Zalán, minden versenyről éremmel tértek haza!
A legidősebb úszónk Gönczfalvi Balázs 16, míg a legfiatalabb Vaszkán Milán mindössze 4 éves, aki egyedülálló módon megyénk történetében hivatalos versenyen teljesítette az 50m mellúszást.
Az úszóink egész évben heti 3 alkalommal jártak edzésre, szünidőkben is végig edzettek, ez volt a siker alapja. Három csoportban összesen 45 fő járt edzésekre, képességek és életkor szerinti csoportbontásban. Eredményeinket rajtkő nélküli tanmedencében értük el.

Az eredményeknek is köszönhetően az egyesület vezetőedzője, Vaszkán Gábor testnevelő tanár a Magyar Diáksport Szövetség Úszás Munkabizottságába kapott felkérést, mely mandátum 4 évre szól.

Szeretnénk köszönetet mondani Gyomaendrőd Város Önkormányzatának, akik segítették az edzéslátogatásainkat, a Liget Fürdő vezetőségének és munkatársainak, akik egész évben segítették munkánkat és partnernek bizonyultak minden felmerülő problémánkban, valamint Tótka Sándor, Vodova János, Hencz Gyula vállalkozóknak valamint a GYUSE szülői munkaközösségének, akik több ízben is támogatták rendezvényeinket.

Gyomaendrőd város valamennyi lakosának kívánunk egészségben gazdag békés, boldog új évet!

Kapcsolódó képek

Remek évet zártak az úszók
Remek évet zártak az úszók
Remek évet zártak az úszók
Remek évet zártak az úszók
Remek évet zártak az úszók
Remek évet zártak az úszók
Remek évet zártak az úszók

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás