Őszi szezonnyitó az utánpótlás korosztályban: 3 arany, 1 bronz

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/09/18 - 12:33 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Szeptember 17-én 12. alkalommal került megrendezésre a Tóth Péter Emlékverseny Egerben, ahol a Gyomaendrődi Judo Klubot hat utánpótlás korú versenyző képviselte. A Diák "D" korosztályban két olyan versenyző lépett tatamira, akik korábban még nem versenyeztek: Mahler Máté a 24kg-os kategóriában az 5. helyen végzett, míg Sóczó Rebeka a 30kg-os fiú mezőnyben is megállta helyét, hiszen nagyon jó mérkőzéseket vívva végül úgy végzett a 7. helyen, hogy a vigaszágdöntőben egyértelmű bírói hiba miatt kapott ki a hosszabbításban. A Diák "C" korosztályban Hidasi Tamás az 50, míg nagy Zoltán az 55kg-os mezőnyben lett aranyérmes. Kis Milán 42kg-ban szép versenyzéssel végül bronzérmes lett. A Diák "B" korosztály 44kg-os lányai között Lövei Zsuzsanna szerzett aranyérmet.
A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői ezúttal is hozták Egerben jó formájukat és négy éremmel gazdagították az idei eredmények sorát. Kiemelendő, hogy csak az első versenyükön résztvevők nem tudtak érmet szerezni, de mindketten idősebb korosztályú ellenfelekkel szemben léptek szőnyegre. Mahler Máté és Sóczó Rebeka is kitett magáért, hiszen pontszerző helyen végeztek az igen erős mezőnyben. A Diák "C" és "B" korosztályban már négy olyan versenyző lépett tatamira, akik korábban komoly versenyen is letették már a névjegyüket. Összességében mindenképpen jól szerepelt ez a korosztály is, hiszen a teljesítményre és az eredményre sem lehet panasz.
Varga István edző: A csapat nagyjából azt a teljesítményt nyújtotta amit lehetett várni, hiszen akadtak hibák; volt nehéz mérkőzés, de az Országos Bajnokságra való felkészülés egy állomásán voltunk csak. Láttuk azt, hogy milyen hibák jelentkeznek a mérkőzéseken és ezek kijavítására a legtöbb versenyzőnél még két hónapunk van, ami elégnek látszik.
Kis Mián első mérkőzésén sajnos az egyetlen hiba azt jelentette, hogy vigaszágra került, ahol azonban már nem kegyelmezett senkinek. Példát mutatott akaratban, hiszen a bronzéremért folyó mérkőzésen csak az utolsó pillanatban (16 másodperccel a vége előtt) dolgozta le wazaari hátrányát egy dobással, majd leszorítással.
Nagy Zoltán országos diákolimpiai bajnokként megoldotta az 55kg-os súlycsoport által elé állított feladatot és magabiztos judóval aranyérmet hozott. Hibák még ugyan előfordulnak, de kis odafigyeléssel ezek javíthatóak.
Lövei Zsuzsanna szintén diákolimpiai bajnok és a 44kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre. Judójában még a szezonkezdésre jellemzően a bátortalanság jelentkezett és a technikák pontos végrehajtásával akadtak pici problémák.
Hidasi Tamás az 50 kg-osok között már Diákolimpiai Bronzérmes és ehhez méltóan teljesített. Mérkőzésein alaptechnikáját ezúttal a Ko uchi gari (kisbelső horog) jelentette ponterősen, hiányzott viszont, hogy a legerősebb dobásának számító válldobás ezúttal nem szerepelt a repertoárban.
Mahler Máté első versenyén vett részt, és sajnos az idősebb korosztályban még csak egy 5. helyre futotta teljesítményéből. Technikák pontos és alapos megtanulására még szüksége lesz!
Sóczó Rebeka az idősebb fiúk között is odatette magát! Látható volt, hogy fizikuma már most elég jó a szép eredmények eléréséhez, de a technikák még korából adódóan pontatlanok. Ennek ellenére komoly mezőnyben harciasságával tudta elverekedni magát a hetedik helyig.

Kapcsolódó képek

Őszi szezonnyitó az utánpótlás korosztályban: 3 arany, 1 bronz
Őszi szezonnyitó az utánpótlás korosztályban: 3 arany, 1 bronz
Őszi szezonnyitó az utánpótlás korosztályban: 3 arany, 1 bronz

Kapcsolódó oldalak


Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás