Országos Diákolimpiai bajnok is...

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/04/17 - 10:18 | Frissítés: 2014/11/12
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Az UTE judo terme adott otthont 2011. április 16-án a soros Ifjúsági válogató versenynek, ami egyben az Országos Diákolimpia volt. A Gyomaendrődi Judo Klubot a női 70 kg-os mezőnyben az idén már kétszeres Magyar Bajnok Siroki Ibolya képviselte és szinte már természetesnek mondható: begyűjtötte idei 5. aranyérmét is. Tavaly szeptember 26-a óta az ifjúsági korosztály minden típusú hivatalos MJSZ versenyén arany érmet szerzett (Magyar Köztársaság Kupa, Országos Rangsor Verseny, Országos Bajnokság és Országos Diákolimpia). A gyomaendrődi judóka meggyőző teljesítménnyel és jó formával rukkolt elő, így nem tudta senki megállítani az aranyéremig vezető úton.
A sorsolás viszonylag kedvezőtlennek tűnt, hiszen a EB válogatókon legnagyobb riválisának tekinthető Takács Viktória egy ágra került Csincivel. Úgy tűnt, hogy már előrehozott döntőben lépnek majd egymás ellen szőnyegre a sportolók, ám meglepetésre az elődöntőig nem várt rivális, hanem a tehetséges debreceni Nagy Petra jutott el. Ibolya nem hagyta, hogy a meglepetés ellenfél egy percig is kérdésessé tegye döntőbe jutását és közel 30 másodperc alatt két gyönyörű akciót végrehajtva bemenetelt a döntőbe. A másik ágról már a várt ellenfél érkezett, akivel az Országos Bajnokság döntőében már találkoztak. Sajnos a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőének korábbi lábújsérülése a döntőben kiújult, ennek ellenére nem lépett vissza és végig küzdötte a döntőt is. A leányvári Makovics Roxána, bár becsülettel küzdött a mérkőzés végén mégis kénytelen volt fejet hajtani a korosztályában szinte legyőzhetetlennek tűnő Siroki Ibolya előtt. Ismét fontos versenyt sikerült megnyernie a Gyomaendrődi Judo Klub sportolójának és idén már 5 aranyérmét akasztották a nyakába (ebben a Junior és Ifjúsági Országos Bajnoki cím). Lépésről lépésre közelebb ér az Ifjúsági Európa Bajnoksághoz.

Varga István: Csinci ezúttal is hozta a szokott jó formát és meggyőző teljesítményt nyújtva teljesen megérdemelten gyűjtötte be újabb sikerét. A döntő mérkőzés kifejezetten nehéz volt, hiszen ellenfele csak az esés elkerülését tartotta szem előtt. Az ilyen stílus ellen nagyon nehezen lehet érvényesülni. A mérkőzés egyértelmű volt, hiszen a védekező versenyzőnek egy befordulása sem akadt, míg Csinci folyamatosan indította az akciókat. Mindent egybevéve az egész versenyen azt a teljesítményt nyújtotta amit elvártem. A sérülés nagyon lassan gyógyul, de még így is folyamatosan jól teljesít.

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!