Őkölvívó Utánpótlás Olimpia Kaposváron

admin képe
Beküldés: 2011/04/24 - 12:44 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: admin
Cikkek: 

Április 20-23-án rendezték meg az amatőr ökölvívó Utánpótlás Olimpiát. Ez a második legrangosabb verseny az év végi Magyar Bajnokság mellett. Gyomaendrődöt ketten képviselték versenyzőként, nem kis eredmény elérve, és egy bírót is tudtunk delegálni.

A Gyomaendrődi HUN-BOKSZ Szabadidő Sport Egyesület már lassan másfél éve foglalkozik ökölvívással is. Ökölvívó edzőnek a Békési Surman-Boksz Klub edzőjét, Surman Zoltánt fogadtuk meg. A versenyzőket hozzá igazoltuk, mivel a kevés anyagi fedezet még a versenyeztetésre is kevés, nemhogy Ökölvívó Szakszövetség tagjává válni, és igazolásokat fizetni. Pedig ez a szűk másfél év alatt igen szép sikereket értünk el ökölvívás terén. Tavaly Uhrin Csenge sok mérkőzést megnyert, s nyáron már az ökölvívó válogatott tagjaként osztotta a pofonokat Olaszországban. Sajnos Csenge magánéletre hivatkozva nem tudta vállalni a Magyar Bajnokságra való felkészülést, és inkább abbahagyta edzését. Kár érte, a női ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya szerint is nagy jövő előtt állt. Tavalyi év junior Magyar Bajnokságán Váradi Tamás 6. helyezést ért el 14 induló közül, Míg Petneházi Kitti a lányok között bronzérmes lett.
2011-es évben megfogyatkozott ökölvívó kis csapatunkat még ketten erősítették. Lévai Anikó is igazolt versenyző lett a női ökölvívásnak, de sajnos őt még nem tudtuk éles helyzetben kipróbálni, mivel munkahelye nem engedi el a szombati versenyekre. Remélem ez változni fog, és Anikó is szép sikereket könyvelhet majd el ebben a sportban is.

2011, Utánpótlás Olimpia:

A Gyomarndrődi HUN-BOKSZ 12 éves 40 kg-os low-kick, és Oriental Magyar bajnoka CSAPÓ ELEK élete első ökölvívó versenyén vett részt, és meglepetésre ezüstérmet szerzett. Csoportjában hat induló volt, a szerencsés sorsolásnak köszönhetően Elcsi pénteki nap máris a döntőbe jutásért játszott idősebb, rutinosabb, fizikálisan erősebb ellenfelével, Tresó Milánnal, és mindenki legnagyobb meglepetésére simán, 5:0 arányban nyerte a mérkőzést, úgy, hogy az utolsó menetben már számolni kellett az ellenfél fiúra. Elek példát mutatott küzdeni és győzni akarásából, minden dicséretet megérdemel. A szombati döntőben az ország legjobb serdülő ökölvívójával, Kanalas Szilveszterrel találkozott, és ez most sok volt Elcsinek, első menetes döntő fölénnyel kikapott. Sebaj, szépen csillog az az ezüstérem is!
A másik HUN-BOKSZ versenyző a sokszoros Thai-boksz, Oriental Magyar bajnok, a 2010 év ISKA felnőtt K-1 Magyar bajnoka VÁRADI TAMÁS volt. Tamás súlycsoportjában nyolc induló volt. Csütörtökön ifj. Tóth Imrével mérkőzött a dobogóra jutásért, és 4:1 es pontozással nyerte a mérkőzést. Pénteken a Debreceni Kálucz Tibor következett volna, de Tiborék feladták a mérkőzést, nem álltak ki. A szombati döntőben Hámori Ádámmal találkozott a ringben, aki egyértelműen kihasználta fizikai erejét, és simán 5:0-s arányban verte Tamást. Tamás erejéhez képest helytállt, és azt is tudni kell, hogy Ádám a két első mérkőzést első menetes (ájulásos) KO-val nyerte. Legalább Tomi kibírta a három menetet vele szemben.
A harmadik résztvevője az Utánpótlás Olimpiának személyem volt, mint másodosztályú ökölvívó bíró. Nem volt egyszerű mérkőzéseket vezetni, sokat kell még tanulnom.

Következő megmérettetés a kis csapatnak a május 14-15-i Hajdú Kupa, de a következő héten rendezendő Egri Bornemissza emlékverseny a legfontosabb. Itt Tomi még bekerülhet a Magyar válogatott keretjébe, ha jó, érett boxot mutat.

A Gyomaendrődi lakosság az egész csapatunkat június 2-3-4-én tekintheti meg a városi Varga Lajos Sportcsarnokban rendezendő amatőr K-1 és MMA Európa Kupán. Az amatőr versenyre sajnos napi 500 Ft belépőt kell szednünk, mivel a rendezvényre kért támogatást nem kaptunk meg.
A rendezvény keretein belül pénteken tartjuk a harmadik profi gálánkat, ahol a Gyomaendrődi csapatból ringbe lépnek:

 • TÓTH IZSÁK 12 ÉV
 • GELLAI VINCE 12 ÉV
 • NAGY REGINA 12 ÉV (2010 muaythai magyar bajnok)
 • CSAPÓ ELEK 12 ÉV (2010 low-kick, 2011 Oriental Magyar bajnok, ökölvívás utánpótlás olimpia II.hely)
 • VÁRI PÉTER 20 ÉV
 • LÉNÁRT LÁSZLÓ 20 ÉV
 • MRAUCSIK TAMÁS 17 ÉV (2011 Oriental Magyar bajnok)
 • LÉVAI ANIKÓ 22 ÉV
 • MUNKÁCSI RÓBERT
 • JOÓ GÁBOR 17 ÉV
 • NÉMET RICHÁRD 20 ÉV (2010 WTKA MMA kupagyőztes)
 • VÁRADI TAMÁS 15 ÉV (2009-2010 év serdülő és junior Muaythai Magyar bajnok, 2010 ISKA K-1 felnőtt Magyar bajnok, 2011 Oriental Magyar bajnok, ökölvívás magyar bajnokság VI. hely, 2011 Utánpótlás Olimpia II.hely, többszörös WTKA kupagyőztes, világbajnoki ezüstérmes Low.kick szabályrendszerben.)

Minden érdeklődőt, szurkolót várunk a rendezvényünkre, mind a háromnapos amatőr, mind a péntek esti professzionális gálára.

Váradi Zoltán
HUN-BOKSZ csapatvezető, Muaythai edző.

Kapcsolódó képek

Őkölvívó Utánpótlás Olimpia Kaposváron
Őkölvívó Utánpótlás Olimpia Kaposváron

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!