Nyílt Regionális Verseny - 4 arany itthon maradt a judósoknál

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2012/03/19 - 13:43 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Hosszú idő után került újra judo verseny megrendezésre Gyomaendrődön. 2012. március 17-én a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola tornatermében léhettek szőnyegre hazai pályán a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői. A 3 korosztály 20 súlycsoportjából négyet megnyertek, négyben pedig második helyezést értek el a Gy.J.K. sportolói. Mindemellé 5 bronzérmet is begyűjtött a hazai közönség előtt versenyző kis csapat. Aranyérmesek: Sóczó Rebeka, Hidasi Tamás, Földi Imre és Lövei Zsuzsanna. Ezüstérmesek: Péteri Patrik, Rau Zsolt, Beinschrót Balázs és Nagy Zoltán. Bronzérmesek: Mahler Máté, Látkóczki Bence, Gózon Barnabás, Balog Antal és Sárközi Natália.

Izgalmas mérkőzéseket hozott a Nyílt Regionális Verseny, ahol 8 egyesület versenyzői alkottak népes mezőnyt. A hazai judókák szépen szerepeltek, hiszen négy aranyérmet tartottak itthon a 20-ból. 13 gyomaendrődi judóka állt szőnyegre ezen a napon és két súlycsoportban is házi döntő volt. A legjobb mérkőzések között szerepeltek Sóczó Rebeka mérkőzései aki gyors ippon győzelmekkel állította maga mögé a mezőnyt. Kiemelendő még, hogy a két Országos Bajnoki ezüstérmes is csak azért nem hozott két aranyérmet, mert ezúttal Hidasi Tamás és Nagy Zoltán egy súlycsoportban indult s a házi-döntőben az eredményt látványos és fordulatos mérkőzésen döntötték el egymás közt, s végül az idei MKK győztes Hidasi Tamás nyert - hiába vezetett végig a mérkőzésen Nagy Zoltán. Szintén nagyon jó mérkőzéseket vívott Péteri Patrik aki az utóbbi időben kezdte szállítani a szebbnél-szebb eredményeket s végül hajszállal lemaradva az aranyéremről a 2. helyen végzett.

Varga István edző: Nagy öröm volt, hogy ismét judo verseny került megrendezésre itthon. Fontos volt, hogy a gyerekek hazai pályán is megmutathassák tudásukat, hiszen az eredményesebb versenyzőinkről rendszerint csak hallják városunkban hogy milyen szép eredményeket érnek el, ám ezúttal láthatta is versenyezni őket a nagy számban kilátogató közönség. A teljesítmény felemás volt, ami annak az eredménye, hogy több rutintalan versenyzőnket is indítottuk. Az országos szinten eredményes versenyzőink (Hidasi Tamás, lövei Zsuzsanna, Nagy Zoltán) hozták formájukat és minden vendég versenyzőt maguk mögé utasítottak. A fiatalabb, a versenyzésben az utóbbi időben már bevont judókák közül Péteri Patrik és Sóczó Rebeka versenyzett biztató módon. Az első vagy második versenyes gyerekek is megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, látható fejlődésen mennek keresztül.

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Bajnokot avatott a Gyomaendrődi Judo Klub
Bajnokot avatott a Gyomaendrődi Judo Klub
Dátum: 2019. december 07. (szombat)

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás