Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek

admin képe
Beküldés: 2012/08/16 - 23:52 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: admin
Cikkek: 

Még csak most voltak az évzáró bemutatók, de már mindjárt itt az új tanév az őszi versenyszezonnal egyetemben, és velünk annyi minden történt a nyáron...
Amint eljött a tanév vége, és az utolsó gyermek is megkapta bizonyítványát, máris elkezdődött /2012. június 21-22-23/ Mezőtúron az utánpótlás csoportjaink nyári aktív felkészítő tábora. A tábor fő célja a négy latin-amerikai tánc valamint az angolkeringő alaplépéseinek technikai áttekintése volt. A tábor szuper hangulatban zajlott, a gyerekek rengeteget fejlődtek a három nap alatt, és bízunk benne, hogy a közeljövőben ez az eredményeiken is látszódni fog.

A következő héten sem pihentünk, ugyanis kezdetét vette egyesületünk Latin tánctábora /2012. június 25-29/, melyet Körösladányban tartottunk. Ez a hét is igen jól sikerült. Egyesületünk pedagógusai mellett vendégtanárok is segítették a gyerekek felkészülését a zánkai versenyre valamint az őszi versenyszezonra. Idén a gyerekek jobban megismerkedhettek a klasszikus balett alapjaival, valamint jóga órákon is részt vettek az egyesület táncosai. A hetet egy gálával zártuk, ahol a szülők a barátok, a családtagok és bárki, aki érdeklődött, megnézhette a „kneres” táncosokat.

Július 2-től két új tábor várta táncosainkat Köröstarcsán. A már versenyző táncosok standard táborának a helyi általános iskola tornacsarnoka adott otthont. Míg a köröstarcsai, körösladányi és mezőberényi utánpótlás és hobbis táborának a Szabó Károly Művelődési Ház és Könyvtár nagyterme állt rendelkezésünkre. Ez a tábor is egy hétig tartott és bemelegítésként itt sem maradhatott el a balett, azonban a jóga helyett ebben a táborban Zumba órán vehettek részt táncosaink. A standard táborban több vendégtanár is segítette munkánkat (Püspöki Dávid, Gyurkó László és Jánosi László táncpedagógusok). A hobbisták táborában több mint 40 fő vett részt. Itt a szükséges négy latin tánccal (samba, cha-cha, rumba, jive) valamint az angolkeringővel foglalkoztunk. A nagy meleg ellenére a gyerekek nagyon élvezték a tábort. A nagyobbakkal a délutáni szabadidőt a közeli szabad strandon töltöttük. A tábort egy bemutatóval egybekötött „bolond” táncversennyel valamit egy táborzáró bulival zártuk, ahová szintén eljöttek a szülők, családtagok, barátok és érdeklődők.

A tánctáborok után sem áll meg az élet: heti 3-4 edzésen vehettek részt táncosaink.
Augusztus elején pedig indultunk a XVIII. Zánkai Táncfesztiválra. A versenyt augusztus 6. és augusztus 11. között rendezték meg. Az első napon tánciskolásaink léptek parkettre. Több dobogós és döntős helyezés is született. Igazolt táncosaink is nagyon készültek erre a megmérettetésre. Igazán büszkék vagyunk rájuk, hiszen rengeteget fejlődtek, és régóta vártuk már ezeket a pillanatokat, ugyanis látszott rajtuk az akarat és a koncentráció, ill. az, hogy élvezik azt amit csinálnak. Ez is csak egy verseny volt, így valakinek jobban valakinek kevésbé jobban sikerült, mindenesetre nagyon ügyesek voltak és megtettek mindent a sikeres szereplésért.

Zánkai döntős eredmények:

  • Kraszkó Tamás – Magyar Mercédesz: Junior I ,,C” Standard 5. hely
  • Fülöp Péter Árpád – Muzsai Anna: Junior II ,,D” Standard 4. hely
  • Domokos Attila – Czeglédi Laura: Junior II ,,D” Latin 1. hely
  • Beinschródt Tibor Márk – Dávid Adrienn: Junior II ,,B” Latin és Ifjúsági ,,B” Latin 6. hely
  • Tóth Bence Ákos – Bondár Dóra: Ifjúsági ,,D” Latin 1. hely
  • Czibulka Alex – Hajdú Andrea: Ifjúsági ,,C” Standard és Ifjúsági ,,B” Standard 6. hely

Az egyhetes versenysorozat zárásaként megrendezett Gálaműsoron négy párosunk is fellépett, két párosunk még a hét legjobbjai között megrendezett „Szuperdöntőben” is táncolhatott, és idén is a Kner Tánc-Sport Egyesület egyik párosa, Beinschródt Tibor- Dávid Adrienn kapta meg a „Táncfesztivál legszimpatikusabb párosa” címet.
Gratulálunk versenyzőinknek és sok siker kívánunk nekik az őszi versenyszezonra!

Szeptembertől indulnak kezdő és haladó tánctanfolyamaink Gyomaendrődön, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! Bővebb információ: www.knertse.hu

Jenei Éva
Kner TSE elnöke

Kapcsolódó képek

Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek
Nyári tánctáborok és versenyek - Kner TSE hírek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás