Mindhárom gyomaendrődi úszó a dobogón!

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2011/09/11 - 14:45 | Frissítés: 2015/05/05
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

Szeptember 10-én Szentesen a Széchenyi Ligeti Strandfürdőben került megrendezésre a XV. "Óvodától az Olimpiáig" elnevezésű nemzetközi úszóverseny, ahova az ország különböző pontjairól illetve nagyobb létszámban Temesvárról és Aradról érkeztek versenyzők. A Gyomaendrődi ÚSz.S.E.-et három tanuló képviselte, mindannyian kiemelkedő eredményeket értek el a rendkívül erős mezőnyben.
Legeredményesebb versenyzőnk Várkonyi Sarolta volt, aki jó hagyományához híven ismét éremmel tért haza az aktuális versenyről, így ment ez egész évben. Most a 33 1/3 méteres gyorsúszásban 30,09mp alatt teljesítve a távot a II. helyen végzett. Elindult még a hasonló távú mellúszásban is, ahol a 6. helyen végzett 39,28mp-cel.
Következő úszónk, országos diákolimpiai bajnokunk Papp Károly volt, aki ismét kitett magáért, hiszen a rendkívül erős mezőnyben 100 méteres mellúszásban 1:21,01 mp-es időeredménnyel mindössze 35 századdal lemaradva a győztes szolnoki és második hódmezővásárhelyi versenyző mögött a III. helyen végzett. A verseny érdekessége, hogy a szentesi vízilabda csapat 33 1/3 méteres medencéjében volt lebonyolítva, külön nehézséget okozva azoknak a szakosztályoknak, akik nem ilyen méretű medencében készülnek a versenyekre.
Végül Gönczfalvi Balázs dobogós helyezésének örülhettünk aki szintén 100m mellúszásban 1:19,56p- es időeredménnyel a III. helyen végzett. Balázs még két 7. helyezésnek is örülhetett, előbb 100m gyorsúszásban 1:04,61p-es kiváló eredménnyel, majd városunkból elsőként 100m vegyes úszásban 1:45,31p-cel teljesítette a távot.

Versenyzőinknek óriási élményt jelentett, hogy a díjakat Kiss Gergő kétszeres világbajnoki dobogós adta át.

A versenyző felkészítője Vaszkán Gábor testnevelő tanár, edző

Kapcsolódó képek

Mindhárom gyomaendrődi úszó a dobogón!
Mindhárom gyomaendrődi úszó a dobogón!
Mindhárom gyomaendrődi úszó a dobogón!
Mindhárom gyomaendrődi úszó a dobogón!

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás