Magyar Bajnok: Siroki Ibolya

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/02/20 - 13:23 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Már az évad legelején fontos feladat várt a Gyomaendrődi Judo Klub tehetséges fiatal sportolójára, Siroki Ibolyára, hiszen február 19-én a második ifjúsági válogató verseny már az Országos Bajnokság volt. Az első Országos Rangsor Versenyen mutatott jó teljesítmény és magabiztos győzelem után, természetesen a Magyar Bajnoki címet is várta mindenki. Csincinek nem okozott gondot megfelelni az elvárásoknak, hiszen okos versenyzése bajnoki címet hozott. A mezőny pedig a keleti szokásokhoz híven kénytelen volt fejet hajtani a gyomaendrődi versenyző előtt.

Mint a verseny esélyese nem került egyszerű helyzetbe, hiszen ismét elvárt és kötelező győzelmeket kellett aratnia Ibolyának. A sorsolás már mondhatni szokásosan nem kedvezett a sportoló hölgynek, hiszen az összes dobogós versenyzőt le kellett győznie az aranyéremért.

Első mérkőzésén rögtön kellemetlen stílusú ellenfelet kapott, ám a jó taktika és koncentráció egy és fél percen belül ippon győzelmet eredményezett. Ezúttal az elődöntőben kapta ellenfeléül azt a Takács Viktóriát, akit az előző verseny döntőjében hosszabbítás után győzött le. Ezúttal nem volt szükség hosszabbításra, hiszen a stabil felállású ellenfelét egy yuko értékű akcióval már a rendes mérkőzésidőben legyőzte. A döntő mérkőzésen egy tehetséges leányvári hölgy várt Csincire. A döntő mérkőzés sem ment végig. Egy állásból földharc átmenet után karfeszítéssel tette egyértelművé a Gyomaendrődi Judo Klub sportolója, hogy a 2011. év ifjúsági Magyar Bajnoka a női 70 kg-os kategóriában nem más mint Siroki Ibolya!

Varga István: Ismét egy lépést tettünk meg az Ifjúsági Európa Bajnokságra való kijutás felé. Jelen pillanatban elképzelhetetlennek tartom, hogy Magyarországról bárki is megelőzze és ne ő utazhasson az EB-re és a VB-re. Formája egyre javuló és taktikailag is egyre érettebb a judója. Csinci néhány hónapon belül a folyamatos szép eredményekre tette fel ezzel a bajnoki címmel a koronát. Két hét múlva újabb erőpróba következhet, ezúttal már a nemzetközi mezőnyben. Nem ismerjük a külföldi ellenfeleket, így mindenképpen szükség van arra, hogy a Zágrábban megrendezésre kerülő Európa Kupán elindulhasson. Az eredményességi elvárás ezúttal nem megfogalmazható, az elsődleges cél, hogy felmérjük a mezőnyt és a felkészülés további részét már az EK-n szerzett tapasztalatokra építsük fel. Ezután még további 3 EK vár majd Ibolyára, ahol már szeretném ha az érmekért csatázhatna.

Kapcsolódó képek

Magyar Bajnok: Siroki Ibolya
Magyar Bajnok: Siroki Ibolya
Magyar Bajnok: Siroki Ibolya

Kapcsolódó oldalak


Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás