A legjobb sportolókat díjazták

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2011/06/11 - 18:41 | Frissítés: 2015/05/05
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

A Varga Lajos Sportcsarnokban került sor a Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda ballagási ünnepségére, melynek keretén belül immár harmadik alkalommal a körzet legjobb sportolójának díjazására is sor került a Gyomaendrődi Városi Diáksport Bizottság jóvoltából. Az első ilyen díjat Tótka Sándor nyerte, aki ezután ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett Magyarországnak, tehát lehet reménykedni az eredményes folytatásban...
Ebben a tanévben a díjat két sportoló is elnyerte, hiszen nem lehetett a teljesítményük között különbséget tenni. Együtt lettek kiszólítva az érintettek: Virág Andrea és Gönczfalvi Balázs.
Andi az iskola kézilabda csapatának meghatározó tagja és legeredményesebb játékosa, de ezen kívül eredményes résztvevője az atlétikai versenyeknek is: a legkiemelkedőbb teljesítményt június 7-én az Egyéni Országos Diákolimpián érte el, amikor kislabdahajításban 56,97 méteres teljesítménnyel a dobogóról éppen csak lemaradva a 4. helyen végzett. Andi felkészítését testnevelő tanára Cs. Nagy Lajos, valamint edzőik Kocsisné Beranek Gizella és Lakatos Tibor segítették.
Balázs egyedülálló tettet vitt véghez, hiszen előbb megnyerte a megyei diákolimpiát 100 méter mellúszásban 1:24,05-ös időeredménnyel (100 méteres hátúszásban 1 századdal lemaradva 1:25,10-es időeredménnyel a II. helyen végzett), majd Hódmezővásárhelyen az Országos Diákolimpián 1:25,40-es időeredménnyel a 4. helyen végzett. Teljesítménye értékét növeli, hogy az egész mezőnyben ő volt az egyetlen aki rajtkő nélküli tanmedencében készült fel a versenyekre! Felkészülését testnevelő tanára Cs. Nagy Lajos és edzője Vaszkán Gábor segítették.
Megjegyezendő, hogy mindkét kiváló sportoló a teljesítményét kiemelkedő tanulmányi előmenetel mellet érte el, eloszlatva azt a tévhitet, hogy nem lehet a tanulást a sporttal összeegyeztetni! Mindkettőjüknek gratulálunk és további sok sikert kívánunk a sport és az élet egyéb területén.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor testnevelő tanár, edző, a Gyomaendrődi Városi Diáksport Bizottság körzetfelelőse

Kapcsolódó képek

A legjobb sportolókat díjazták
A legjobb sportolókat díjazták

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!