Kovács László és Kelemen Erika ismét a világbajnokságon bizonyít

Beküldés: 2012/10/10 - 18:45 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

2012. november 17-én Bécsben rendezik meg a Latin-amerikai Táncok Világbajnokságát. Minden országot a két legeredményesebb párosa képviselheti.

Többéves magyar válogatott kerettagként a bécsi VB-re a mezőtúri születésű Kovács Lászlót és partnerét, a gyomaendrődi Kelemen Erikát delegálja a Magyar TáncSport Szövetség, akik január óta a budapesti Champion TSE színeit képviselik.

Kovács László és Kelemen Erika

Ez már nem az első világversenyetek, jól tudom?
- Igen, többször léptünk már parkettre világversenyen. Voltunk már Európa Bajnokságon, Világbajnokságon, Közép-Európa Bajnokságon és Európai Uniós bajnokságon is. Eddigi versenyzői karrierünk alatt 27 ország 172 versenyén bizonyítottuk tudásunkat.
További információkat rólunk weboldalunkon és Facebook rajongói oldalunkon kaphatnak:
www.kovacskelemen.com

Mi alapján dőlt el, hogy ismét Ti állhattok parkettre a fontos megmérettetésen?
- A Világbajnokságra a szövetség szabályzata alapján minden évben az aktuális magyar bajnok, illetve a rangsort vezető páros kapja meg a versenyzési lehetőséget. A rangsort az év közben megrendezett ranglista versenyek és a magyar bajnokságon elért eredmények összesítése határozza meg.

Ezeken a ranglistaversenyeken bárki elindulhat?
- Nem, alapvető elvárás az, hogy a páros „magas osztályos” legyen. Ez gyakorlatilag más sportokban az NB1-et jelenti. Nálunk versenytáncban a legmagasabb kategóriákat alapvetően az különbözteti meg a többitől, hogy ekkor már a párosok számára nincs megkötés a felhasznált lépések illetve a ruházat terén.

Hogyan készültök a nagy napra?
- Sokat dolgozunk az egyes táncok technikai kivitelezésén, valamint egy speciális edzésprogramot is végzünk - úszással, futással - ami hozzásegít minket a kívánt fizikai kondíció eléréséhez. Ezen felül új tanárokkal is dolgozunk, hogy még tökéletesebb legyen a táncunk.

Kelemen Erika és Kovács László

Szerintetek mi a legfontosabb egy versenytáncos számára?
- Azt gondoljuk a legfontosabb a szorgalom és a kitartás. Nálunk is, mint minden sportban változó eredményeket produkál az élet. Ami viszont fontos, hogy mindig tegyük meg azt, amire képesek vagyunk és a lehetőségekhez mérten zárjuk ki a külső tényezőket. Minden élsportolónak vannak jobb és rosszabb napjai. Egy-egy gyengébb eredmény után soha ne veszítsük el a sportba vetett hitünket és mindig álljunk talpra, hisz csak így tudjuk megmutatni mire vagyunk képesek.

Mivel töltitek napjaitokat az edzések mellett?
- Nemrégiben alapítottuk meg a saját tánciskolánkat, a TÁNCLÁZ Tánciskolát Budapesten. (további információk: www.tanclaz.hu) Fő célunk, hogy minél szélesebb körrel ismertessük meg a táncot és a minőségi tánctanulást.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.