Körösparti télidő az m1-en

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

A Télidő a Körösök vidékén (Wintertime) című 3 perces kisfilmet 2011. december 14-én, a du. 14:30-tól kezdődő blokkban láthatják a nézők az m1-en, öt másik rövidfilm kíséretében (ld. http://port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2011-12-14&i_ch=1&i_ch_nr=5&i_layo…).

Október 5-én indult, és egészen az év végéig tart az a 13 részes sorozat, mely hetente egyszer, szerda délutánonként kerül adásba az m1-es csatornán, „Válogatás az Országos Természetfilm-fesztivál kisfilmjeiből” címmel. Az adásonként 25 percre szabott időkeretben közel harminc, hazai és határon túli magyar alkotó által jegyzett természetfilmet láthatnak az érdeklődők.

A Gyomaendrod.com szerkesztője, Weigert József által készített díjnyertes Tavaszidő a Körösök vidékén (Springtime) című filmet 2011. október 26-án már láthatták az m1 nézői. Mindkét zenés kisfilm a gyomaendrődi táj szépségeit hivatott bemutatni a Hármas-Körös és holtágai vidékén – ez az első alkalom egyébként, hogy jelentős nézettségű tévéadón valaki a településről reklámozza Gyomaendrődöt, ráadásul saját forrásból.

A sorozat szerkesztését Csabai Ferenc projektmenedzser végzi, mely nem egyszerű feladat a hét év alatt több mint 600! filmre duzzadt digitális archívum és a kialakított szempontrendszer alapján. Tekintettel a meglehetősen szűkös időkeretre (25 perc), a sorozatszerkesztő alapvető célja, hogy az elsősorban neki (is) tetsző alkotásokból minél több film kerüljön be a válogatásba, csak úgy realizálható, ha a rövidebbek (nem csak etűdök) közül válogat, mely értelemszerűen kizárja a hosszabb, sokszor kiváló alkotásokat. Az ily módon szűkített halmazból csak azok a filmek jöhetnek szóba, melyek megfelelő minőségűek, és lehetőleg HD-formátumúak.

Bár a vetítésekre munkaidőben kerül sor, szerdánként fél három és három között, reméljük, azért lesz majd módja mindenkinek végignézni legalább néhány blokkot az év hátra lévő részében. A gyomaendrődi alkotások megtekinthetők a szerző honlapján, a www.weigertimages.com oldalon is.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.