A Körös Kajak SE a szegedi Kajak-Kenu Világbajnokságon

admin képe
Beküldés: 2019/08/29 - 13:25 | Frissítés: 2019/08/29
Szerző: Körös Kajak Sportegyesület | Fotó: Körös Kajak Sportegyesület
Cikkek: 

Szegeden augusztus 21. és 25. között rendezték meg az ICF Kajak-Kenu Világbajnokságot, melyre már egész évben készültek, hangolódtak a szurkolók és lázban tartotta nemcsak a sportágat szeretőket, hanem az egész országot is. A Körös Kajak SE versenyzői, tagjai is nagyon készültek már szinte tavasztól kezdve a világbajnokságon való szurkolásra, ahol akár testközelből is találkozhattak a sportág nemcsak magyar, hanem külföldi nagyjaival is. Így városunkat a versenypályán Tótka Sándor, a lelátón pedig a Körös Kajak képviselte, természetesen a legfontosabb versenyző számunkra Gyomaendrőd legeredményesebb sportolója és a K4 500 m-es futam volt.
Az MKKSZ szervezésében hét versenyzőnk - Hermeczi Richárd, Fehér Dávid, Nagy Ágoston, Varjú Marcell, Fekécs Hanna, Nagy Dominik, Gellai Gergő – remek évközi teljesítményének köszönhetően részt vehetett egy vízitúrán, mely Csongrádról indult és a célállomása Szeged volt. A túra a világbajnokság kezdetére ért Szegedre, és a „Vízivándorok” végig szurkolhatták a hétvégét, találkozhattak a válogatott sportolókkal, rengeteg élménnyel gazdagodva zárhatták a nyarat. Velük tölthette a hetet az MKKSZ meghívására edzőjük, Csőke Zsolt is, lelkiismeretes munkájának köszönhetően a gyerekeknek igazi kikapcsolódás, feltöltődés volt a tábor.
A világbajnokságon kirobbanó volt a hangulat, a lelátón egymás mellett a különböző nemzetek szurkolói örültek saját – és mások – sikereinek, a Körös Kajak SE is természetesen elsősorban a magyarok futamainál volt a leghangosabb. A K4 500 m döntőjénél azonban szinte felrobbant a lelátó, minden eddiginél hangosabban szurkoltunk a magyar négyesnek, amely Tótka Sándorral a soraiban nagy csatában, olimpiai kvótát érő ötödik helyen ért célba.
A Körös Kajak versenyzőinek és tagjainak nagy élmény volt ez a kiválóan megrendezett világesemény, a magával ragadó hangulat, a magyar válogatott versenyzők kiváló eredményei és érmei. Gratulálunk Nekik!
A Körös Kajak gőzerővel megkezdi a felkészülést a szezon további versenyeire, hogy jelenlegi válogatott – Hermeczi Richárd, Fehér Dávid és Nagy Ágoston – sportolói mellett még továbbiak legyenek. Emellett elsősorban iskolások figyelmébe ajánljuk, hogy nyílt napokat szervezünk szeptember elején, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk majd. Erről és más, pl. edzésekhez köthető információkról a koroskajak.hu oldalon, ill. a 06 70 420 1944-es telefonszámon érdeklődhetnek.

cikk, fotó: Körös Kajak SE

Kapcsolódó képek

A Körös Kajak SE a szegedi Kajak-Kenu Világbajnokságon
A Körös Kajak SE a szegedi Kajak-Kenu Világbajnokságon
A Körös Kajak SE a szegedi Kajak-Kenu Világbajnokságon

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás