A Körös Kajak SE a Magyar Kupa döntőn

admin képe
Beküldés: 2021/06/30 - 23:17 | Frissítés: 2021/07/06
Szerző: Körös Kajak Sportegyesület | Fotó: Körös Kajak Sportegyesület
Cikkek: 

Ettől az évtől kezdve az országban regionális akadémiák segítik a tehetséggondozást a magyar kajak-kenu sportban. A Körös Kajak SE a Vajda Attila Regionális Akadémia tagja lett, Csőke Zsolt edzőnk pedig bekerült az akadémia trénerei közé szakmai tudásának és elhivatottságának eredményeképpen. A Körös Kajak SE számára az akadémiai kötelék nagy lehetőség elsősorban szakmai és tehetség menedzselési szempontból, de infrastrukturális, eszközbeszerzési, fejlesztési elképzeléseink megvalósításához is segítség. Különböző, a versenyzőket és a szabadidős sportolókat is segítő programokat fogunk elindítani, különösen a nehezebb helyzetben lévő családok esetében.

A Vajda Attila Akadémia feladatai közé tartozik közös régiós edzések megtartása, így egyesületünk nagy létszámmal részt is vett ezeken az összetartásokon, ahol az edzők közösen, egymást közt elosztva vezetik a különböző korcsoportokat és kapnak „képet” a régió versenyzőinek edzettségi állapotáról. Ilyen közös edzés megrendezésre került már városunkban, Gyomaendrődön is az egyesületünk által üzemeltetett Halász István csónakháznál, valamint Szegeden, Békésen és Békésszentandráson. A Körös Kajak SE további egyeztetéseket folytat az akadémia menedzsmentjével, hogy milyen sportcélú fejlesztéseket tudunk megvalósítani egyesületünknél, ill. Gyomaendrődön.

Varjú Marcell - Kis Balázs

Idén a pandémiás helyzet miatt különböző intézkedések mellett került megrendezésre június 26-án és 27-én Magyar Kupa döntő, Sukorón. A Körös Kajak SE a hagyományoknak és a régiós eredményeinek megfelelően jelentős létszámmal vett részt a versenyen. A serdülők mellett a kisebb korosztályokban szereplők nagy része még nem evezett a Velencei-tavon, így nagy izgalommal készültek a megmérettetésére. Minden versenyzőnk maximálisan „odatette” magát a futamokon, így az erős mezőnyben több dobogós és pontszerző helyezést sikerült elérniük. Csiki Roland régiós négyes tagjaként ezüstérmet szerzett, Mészáros Nelli, Gubucz Liliána, Kabai Léna szintén régiós négyes tagjaként negyedik lett, párosban Gubucz Liliána-Kabai Léna 8. helyzést ért el, Katona-Szabados Noé egyesben 4. lett, míg régiós négyes tagjaként bronzérmet szerzett. Fekécs Hanna egyesben és négyes egységben is hatodik helyet szerzett, Varjú Marcell és Kis Balázs szegedi versenyzőkkel négyesben a döntő futamban a hetedik helyen végzett. Munkácsi Petra négyes csapathajóban ülve a hatodik helyre segítette azt. A többi versenyzőnk: Vatai Botond, Katona Kitti, Katona Zalán, Nyikos Rajmud, Nagy Lívia és Balog Péter is remekül teljesített a nagy hőségben.

A Körös Kajak Se ebben az évben is várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat a Fűzfás-zugi vízitelepen, vagy a vízitúrapontnál található Halász István csónakháznál. A lehetőségeknek megfelelően szervezünk nyári táborokat, vízitúra táborokat, valamint lehetőséget biztosítunk iskolai, munkahelyi csapatok, baráti társaságok számára, hogy közös evezés, sportolás közben ismerjék meg a Hármas Körös csodálatos környezetét és kapcsolódjanak ki a szürke hétköznapokból. Folyamatos SUP beszerzéseinknek köszönhetően ezek az eszközök is bérbe vehetőek, valamint terveink között szerepel SUP-os szakág beindítása szabadidős szinten vagy akár versenyzési lehetőségekkel. A SUP kiváló lehetőség a szabadidő hasznos, sportolással való eltöltésére úgy, hogy közben Gyomaendrőd vizeinek, azok csodálatos környezetének felfedezésére is alkalom nyílik.

Információ:
Csőke Zsolt +36 (70) 420-1944
Tímárné Tandi Gyöngyi +36 (30) 938-0322
www.koroskajak.hu

Kapcsolódó képek

Hajópakolás
Kollektív mosogatás
A Körös Kajak tábor

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás