A Körös Kajak SE idei sikerei

admin képe
Beküldés: 2011/08/29 - 14:50 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

Az idei év első fő versenye a Maraton Magyar Országos Bajnokság volt, ahol legeredményesebb versenyzőnk, Csőke Zsolt egyesben is és párosban Vég Gáborral felnőtt 10 km-en 2. helyezést ért el, míg Lövei Kitti 15 km-en 2. lett!

Június 4-5-én Szolnokon rendezték meg a 2011 évi Országos Diákolimpiát, ahol szintén jól szerepeltek versenyzőink. Női serdülő négyesünk 500 m-en - tagjai: Lövei Fanni - Lövei Kitti - Paulik Natália - Tímár Tímea - 2. helyezést értek el. Varga Zsanett – Tímár Dóra párosban 2. helyezést értek el.
Szabadidős eredmények: akik az első nagy országos versenyükön dobogóra tudtak állni: Szántó Milán 1. hely, Zsilinszky Erika 2. hely, Uhrin Barbara 2. hely, Vincze Viktor 3. hely, Szabó Dániel 4. hely, Giricz Bettina 5. hely, Papp Máté 6. hely, Gubucz Szilvia 7. hely, Megyeri Milán 8. hely.
Július 23-24-én rendezték meg Sukorón a Mesterek, Szabadidős és Egyetemi Magyar Bajnokságot, ahol a K1-500m versenyszámban Vég Gábor, egyesületünk versenyzője I. helyezést ért el.
Július végén, Sukorón került megrendezésre a Gyermek, Kölyök, Serdülő Országos Magyar Bajnokság, ahol a gyomaendrődi kajakosok ismét bizonyítottak. Lövei Kitti és Lövei Fanni K-2 4000m-en a tavalyihoz hasonlóan bajnoki címet nyert. A páros 500 és 1000m-en is második helyezést ért el, mellyel lehetőséget kaptak, hogy szeptemberben a Lengyelországban megrendezésre kerülő Európai Olimpiai Reménységek Versenyén rajthoz állhassanak. Szintén sikeresen szerepelt az OB-n a Varga Zsanett és Tímár Dóra, akik K-2 gyermek II. évf. 2000 m-en bronzéremmel térhettek haza. A páros 4x500 m-es váltóban Uhrin Barbarával és Csordás Alizzal kiegészülve újabb 3. helyezést ért el.
Augusztus elején az Ifjúsági Országos Bajnokságon Gellai Tamás, dunafüredi párjával, Nyári Bendegúzzal K-2 500 méteren szoros küzdelemben a második helyen végzett. Ezzel az eredménnyel kiharcolta az indulás jogát a szeptemberi lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén. Így Lövei Fanni és Lövei Kitti után Gellai Tamás a harmadik versenyzőnk, aki utazhat e rangos nemzetközi versenyre.

Gellai Tamás, Nyári Bendegúz

Gellai Tamás K-2 500 és K-4 200 méteren, míg Lövei Kitti és Fanni K-2 500 és K-2 1000 méteren képviseli hazánkat és egyesületünket Lengyelországban.


Tótka Sanyi VB

A magyar kajak-kenu sport történetének legfiatalabb indulója volt a szegedi felnőtt gyorsasági világbajnokságon Tótka Sándor, a gyomaendrődi Körös Kajak SE fiatal sportolója. A tavalyi ifjúsági olimpiai bajnok töretlenül fejlődött az idén is, Brandenburgban a K-2 200-as számban ifjúsági világbajnok, egyesben 200-on ezüst-, 500-on bronzérmes. A felnőtt országos bajnokságon és világbajnoki válogatón többek között Kucsera Gábort, Vereckei Ákost és Kammerer Zoltánt is leelőzte, majd a szétlövést megnyerte és így nyert jogot a szegedi vébén való részvételre. A 4x200 méteres váltóban rajta semmi nem múlott, a döntőben elért nyolcadik hely is jó eredménynek számít. Második emberként indult és a harmadik helyen váltották. A 17 esztendős ifjú tehetség Dudás Miklóssal, Gyertyános Gergellyel és Kadler Viktorral a második helyen jutott a döntőbe, ahol a harmadik—negyedik helyen váltotta Dudást. A tehetség minden erejét mozgósította és a táv végére a harmadik helyre hozta fel a csapatot. A folytatásban a másik két társ közel sem diktálta azt az iramot, mint ő és a kvartett végül a nyolcadik helyen zárta a világbajnokságot.

Tótka Sándor és edzője, Kovács Gábor

- Sanyi jó formában várta a világbajnokságot és jól is evezett. Az előfutamot kissé elizgulta, amikor meghallotta az óriási hangzavart. Kissé be is pánikolt, de azután túltette magát ezen. Olyan neves edzők jöttek hozzánk gratulálni, akik nem könnyen dicsérnek — értékelt Tótka edzője, Kovács Gábor.
Az EORV-t (Európai Olimpiai Reménységek Versenye) már nem vállalja be
- Kapok három hét pihenőt, majd edzőmmel, Kovács Gáborral elkezdjük a következő évre való felkészülést. Az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén még elindulhatnék, de ezt már nem vállaltuk be, mert túl sok lenne, nem akarok kiégni. Jövőre az ifjúsági világbajnokság ígérkezik a fő versenynek, de azért teljesen még a londoni olimpiáról sem mondunk le. – beszél terveiről Tótka Sándor.

Kapcsolódó oldalak


Kapcsolódó cikkek


A Körös Kajak SE serdülő csapata
Ismét sikeres évkezdet a Körös Kajaknál
Dátum: 2020. február 23. (vasárnap)
Körös Kajak (a kicsik)
Körös Kajak aranyérmek Fadd-Domboriban
Dátum: 2019. július 23. (kedd)
Megkezdődött a szezon a Körös Kajakos versenyzőknek
Megkezdődött a szezon a Körös Kajakos versenyzőknek
Dátum: 2019. május 13. (hétfő)

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!