A Kner TSE új asszisztense Czibulka Alex

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Czibulka Alex, a Kner Táncsport Egyesület versenyzője augusztusban sikeres táncpedagógus asszisztensi vizsgát tett Budapesten a Magyar Táncsport Szakszövetség vizsgabizottsága előtt, így az idei tanévtől már táncpedagógus asszisztensként is segíti a Kner TSE életét. A Kner TSE vezetősége nagyon büszke Alex sikereire, aki szorgalmával, elhivatottságával és tisztelettudó viselkedésével sok mai fiatal példaképe lehetne. Megkértük Alexet, meséljen magáról egy kicsit:

„2005-ben kezdtem el táncolni a Kner TSE-ben, 2007 óta űzöm versenyszerűen a táncsportot. Az előző táncpartneremmel junior korosztályban sikereink alapján bekerültünk a Magyar TáncSport Szakszövetség utánpótlás válogatott keretébe. Az elmúlt évek különösen sikeresek voltak számunkra: táncpartneremmel, Hajdú Andreával egy területi bajnoki címet, egy országos bajnoki harmadik, és két országos bajnoki negyedik helyezést tudhatunk magunkénak. Az ország legjobb felnőtt korosztályú párosai között versenyzünk ranglistaversenyeken és pontjaink alapján az országos listán a 8. helyen állunk.

Czibulka Alex és táncpartnere, Hajdú Andrea

A tavalyi év decemberében lehetőségünk adódott, hogy nemzetközi versenyen képviselhessük az országot, és az egyesületünket. Csehországba utaztunk, itt két városban – Prágában és Ostravában – két-két versenyszámban indultunk. A négy versenyből egy arany, két ezüst és egy bronzéremmel tértünk haza. Idén májusban a világ egyik leghíresebb táncversenyére jutottunk ki, Angliába, Blackpoolba. Itt már több száz versenyző között kellett helytállnunk. U21 standard kategóriában a 150 induló közül a 91., míg amatőr Rising Star Latin kategóriában a 285. helyen végeztünk a 340 versenyző közül.

Jelenleg a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium végzős tanulója vagyok. Sokan kérdezik tőlem, hogyan tudom összeegyeztetni a tanulást és az élsportot. Nekem ezzel soha nem volt problémám, mindig is jó tanuló voltam, megtanultam gyorsan és tervezetten felkészülni a másnapi órákra, hogy az edzéseken is ott tudjak lenni. Szeptembertől biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgom lesz, de az egyesület elnökével, Jenei Évával kidolgoztunk egy olyan órarendet, mellyel elegendő időm lesz a tanulásra és a táncórák megtartására is úgy, hogy emellett az élsportot, ezáltal a versenyzést is tudom folytatni.

Immáron hét év és több mint félszáz verseny után úgy érzem, hogy szeretném továbbadni mindazt a tudást, amit ez idő alatt neves táncpedagógusok tanítottak meg nekem. Nagyon fontosnak tarom az utánpótlás nevelést. Jenei Évának, a Kner TSE elnökének és táncpedagógusának segítségével szeptembertől már kipróbálhatom magam mint táncpedagógus asszisztens itt Gyomaendrődön. Remélem, minél több gyermeknek átadhatom majd tudásom és a tánc iránti szeretetet.”
Alexről és a Kner TSE eredményeiről bővebben tájékozódhatnak a www.knertse.hu honlapon.

Fotó: Motofoto
Cikk: Jenei Éva Evelin, Kner TSE elnöke

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.