Kis Bálint Napok 2010

admin képe
Beküldés: 2010/06/09 - 22:00 | Frissítés: 2015/05/04
Szerző: admin
Cikkek: 

„A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.”
/ Johann Wolfgang Goethe/

Kis Bálint Napok 2010.

Az idei Kis Bálint Napokat 2010. június 8-tól június 9-ig rendezte meg az intézmény.
Az emlékünnepségre sok vendég érkezett a Fő úti épületbe. Az irodalmi színpad és az énekkar szép műsorát a Kis Bálint – díj átadása követte. Hornokné Rosza Katalin tanítónő az idei díjazott, a diákok közül pedig Nagy Bence 8. b osztályos tanuló. Az év tanára Szurovecz Zoltánné lett, míg az év diákja Tóth Vanda szintén 8. b osztályos tanuló. Az év szülője díjat Szabóné Farkas Beáta kapta, az év nagyszülője díjat pedig Bucsi Mária. Az iskola legjobb közösségi díját a 4. c osztály érdemelte ki.
Ezután került átadásra a Darvas Tibor Emlékverseny próza – és versillusztrációinak jutalma, valamint a Beranek Ottónéról elnevezett: Szép füzet íróverseny díjazottjainak kisdiákjait is ekkor jutalmazták.
A bensőséges ünnepség a Puskás László Emlékterem avatással folytatódott. A nagyszerű biológia tanárról tanítványai, kollégái emlékeztek nagy szeretettel és hálával. A pedagógusok a következő gondolatokkal tisztelegnek emberi, tanári nagysága előtt: „Szerette az embereket, szerette, becsülte tanítványait. Humanitása, emberszeretete példamutató. Tudása, általános intelligenciája bámulatos.”
A megemlékezéseket kötetlen, baráti beszélgetések követték a Hősök úton.
Az első nap méltó befejezése volt az intézmény és a Határ Győző Városi Könyvtár közös programja: Wass Albert igazsága címmel. Az irodalmi esten az író – költő leveleiből, regényeiből, verseiből olvasott fel részleteket a Békés Megyei Jókai Színház két kiváló művésze: Tomanek Gábor és Mészáros Mihály.
A második nap programja a Kis Bálint – próbával kezdődött, amely Gyomaendrőd utcáin, terein zajlott, majd a Diákönkormányzat gyűlése zárta a forró, nyári délelőttöt.
A családi délutánon érdekes, pörgős, gyermekközpontú műsorok váltogatták egymást a Hősök úton felállított színpadon. Díjátadások, tornászbemutatók, családi sportvetélkedők közül válogathattak az érdeklődő gyerekek, szülők, odalátogatók. A gyerekek körében nagyon népszerű Meg a sztár gála zárta a Kis Bálint napi programot.
Végezetül az est sztárvendége: MC DC – Veres Róbert következett kisebb – és nagyobb diákok kérésére, legnagyobb örömére.

Kis Bálint Ált. Isk. és Óvoda Nevelőtestülete

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás