A Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda májusi hírei

admin képe
Beküldés: 2012/05/24 - 11:10 | Frissítés: 2012/05/24
Szerző: admin
Cikkek: 

Madarak és fák napja a Kis Bálint Általános Iskola és Óvodában

A Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda diákjai május 9-én harmadik alkalommal hallgathatták meg Puskás Lászlót, a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársát, az iskola egykori tanárának fiát, aki ebben az évben az év madaráról, az egerészölyvről tartott előadást.
Témáját a gyerekek összegyűjtött kérdéseire adott információkkal egészítette ki. Így sok érdekességet tudtak meg a ragadozó madarak életmódjáról, a sérült madarak gyógyításáról, valamint arról, hogy védett madaraink életét mi veszélyezteti.
Két élő madárral közelebbről is megismerkedhettek tanulók: egy galambász héját és egy árva kuvik fiókát figyelhettek meg.
Mivel az intézmény ökoiskola, terveik között szerepel, hogy minden évben gondoskodnak az itt telelő madarakról. Ezért madárodúk és etetők szabályos elhelyezésére is sor került Puskás László jóvoltából.


Siker a megyei matematikaversenyen

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Körösök Vidéke Egyesülete a korábbi évekhez hasonlóan az idén is meghirdette levelezős versenyét matematika és történelem tantárgyakból.
A verseny 5 fordulóból és egy megyei döntőből állt, melyet május 17-én rendeztek meg Békéscsabán. Évfolyamonként a legjobb eredményt elért 10 tanulót hívták megmérettetésre. A hatodikosok versenyében a Kis Bálint Általános Iskola és Óvodából Bödör Balázs 6.b osztályos tanuló első helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Palicskáné Szegedi Katalin.


Jeleskedtek az iskola versmondói

Mezőberényben rendezték meg a Petőfiről elnevezett szavalóversenyt, az Orlai Művelődési Központban. A Kis Bálint Általános Iskolából három tanuló versenyzett: Illés Veronika, Magyari Gyöngyi és Weigert Csenge. Korcsoportjukban kiemelkedő eredményt értek el, hiszen Csenge és Gyöngyi is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Felkészítő tanáruk: Hunya Jolán.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás