Kirándultak a gimisek

admin képe
Beküldés: 2010/06/23 - 13:22 | Frissítés: 2014/10/24
Szerző: admin
Cikkek: 

2010 tavasza eseményekben gazdag volt a gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói számára, hiszen a TÁMOP 3.1.4- 08/2-2008-0129 kompetencia alapú oktatás bevezetése felmenő rendszerben a gyomaendrődi oktatási intézményekben c. projekt keretében lehetőségük nyílt különböző témájú kirándulásokon részt venni.
A kirándulások az önálló intézményi innovációkat (három hetet meghaladó projekt, témahét, moduláris oktatási program) támogató tevékenységek körébe sorolhatók. Ezeken a programokon a kompetencia alapú oktatásba bevont osztályok vettek részt.
Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a 10/B osztály járt, ahol „Az antik világ” c. projekthez kapcsolódóan gyűjthettek személyes tapasztalatot. Az Ópusztaszeri Történelmi Emlékpark kiállítását a 10/A osztály tekintette meg, a Gyulai Vár jelmezes múzeumpedagógiai előadásán a 11/A osztály vett részt. A moduláris oktatási programhoz és az életpálya-építési kompetencia területhez kapcsolódó „Természeti értékeink – azok védelme, megőrzése” címet viselő tevékenység során a 9/B és 9/C osztályos tanulók Egerbe, Miskolcra, Bükkszentkeresztre jutottak el, megtekintve a környék természeti és kultúrtörténeti értékeit. A helyi értékekről sem felejtkeztek meg diákjaink, hiszen a Kner témahéthez kapcsolódóan több osztály meglátogatta a Kner Nyomdaipari Múzeumot. A 9/A és 9/C osztályos tanulók a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpontban, az Anna-ligeti tanösvény bejárásával és az arborétum látnivalóinak felfedezésével bővíthették ismereteiket.
A kirándulásokat követően tanórai vagy tanórán kívüli foglakozások keretében számoltak be a tanulók a szerzett tapasztalataikról, ismereteikről.
A diákok nagyon érdekesnek, élményekben gazdagnak találták ezeket a programokat. Ezek a közös kirándulások az ismeretszerzésen túl az osztályközösségeken belüli kapcsolatok építését is segítette. Viszont nem jöhettek volna létre az őket kísérő lelkes pedagógusok nélkül.
A projekt kiemelkedő fontosságát azért is érdemes hangsúlyozni, mert lehetővé tette a diákok számára, hogy azok a tanulók is eljussanak kirándulni, akinek egyébként erre nem lett volna lehetősége.

Kovácsné Vári Eszter

Képek:

 1. Szépművészeti Múzeum előtt /10.B/
 2. A Hősök terén /10.B/
 3. Budapesten /10.B/
 4. Ópusztaszeri pihenő /10.A/
 5. Ópusztaszeri pihenő /10.A/
 6. Lillafüred /9.B/
 7. Körösvölgyi Látogatóközpont /9.A/
 8. Körösvölgyi Látogatóközpont /9.A/
 9. Szarvasi Arborétumban /9.C/
 10. A tanösvény bejárása /9.A/
 11. A gyulai vár előtt /11.A/
 12. Történelmi jelmezben /11.A/
 13. Történelmi jelmezben /11.A/
Kapcsolódó képek

Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek
Kirándultak a gimisek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás