Két pontszerző az I. osztályú Felnőtt Országos Bajnokságon

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2012/10/07 - 09:55 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Két versenyző indult az idei Kecskeméten megrendezett Felnőtt Országos Bajnokságon a Gyomaendrődi Judo Klub színeiben! Nyitrai Sándor és Siroki Ibolya sérülésből lábadozva állt fel szőnyegre, nagyon hosszú kihagyás után. Mindketten kitettek magukért és még versenyrutin nélkül is pontszerző helyen végeztek.
Nyitrai Sándor a 100 kg-os kategóriában az 5. helyen végzett ami a tavalyi eredményhez képest előre lépésnek számít. Sérült keze ezúttal nem akadályozta meg abban, hogy a délutáni programban kiharcolja a részvételt és a bronzéremért mérkőzhessen. Sajnos a hosszú nap túl sokat kivett belőle, így végül az 5. hely jutott.
Siroki Ibolya januárban versenyzett utoljára, azóta átesett egy keresztszalag műtéten és egy több mint féléves rehabilitáción. A judo edzéseket kb. 1 hónapja kezdhette el, így számára a versenyen csupán a meccsrutin szerzése lehetett cél. Ennek ellenére nagyon jó mérkőzéseket vívott s ha több idő lett volna a felkészülésre minden bizonnyal az érem is meg lett volna. Így azonban a 4. helyre volt elég az egy hónapos felkészülés.

Varga István edző: büszke vagyok versenyzőimre és nem is elsősorban az elért eredmény miatt, hanem azért mert a legnehezebb feladatot teljesítették: komoly sérülés után felálltak a padlóról. A teljesítmények még hagynak kívánnivalót maguk után, hiszen Csinci 9, míg Sanyi 11 hónapot hagyott ki a versenyzésből. Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkozunk amikor eldöntöttük, hogy részt veszünk a versenyen. Rögtön a mélyvízbe ugrottunk, de nem fulladtunk bele, hiszen Csinci is és Sanyi is jól teljesített. Jobb lett volna ha részt tudunk venni néhány kisebb felvezető, ráhangoló versenyen, de sajnos a magyar versenyrendszerben ez volt az idei utolsó lehetőség arra, hogy megmérjük hol is tartunk. Igyekszünk keresni a közelebbi külföldi lehetőségeket a felkészülésre, hiszen januártól egy új évad vár ránk és komoly célokat tűztünk ki. Biztos vagyok benne, hogy versenyzőink megoldják a feladatukat és a következő évben már hozzák azokat az eredményeket, amik méltóak tudásukhoz!

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás