Két gyomaendrődi a bajnoki dobogón

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2016/10/23 - 17:47 | Frissítés: 2016/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Október 22-én Cegléden, az Ifjúsági "B" korosztály országos bajnokságán vett részt két gyomaendrődi judós. Mindketten a 70 kg-os súlycsoportban versenyeztek és állhattak dobogóra. Fehér Dóra újabb bajnoki érme bronz lett, míg Sóczó Rebeka a döntőig menetelve végül ezüstérmet szerzett.
Először (de vélhetően nem utoljára) fordult elő, hogy a két gyomaendrődi versenyző egy korosztály azonos súlycsoportjában indult. A sorsolás egyikőjüknek sem kedvezett, hiszen Dóra a későbbi bajnokkal, míg Rebeka a másik bronzérmessel kezdett. Dóri jól indította a mérkőzést és vezetést is szerzett, ám apró figyelmetlenség miatt a vigaszágra kényszerült. A hátralévő három mérkőzése azonban mind idő előtt véget ért, így a gyomaendrődi versenyző ismét bajnoki dobogóra állhatott.
Rebeka egészen a döntőig magabiztosan nyerte a mérkőzéseit. Az aranyért folyó küzdelemben azonban a nála három évvel idősebb ellenfele dolgát csak megnehezíteni tudta. Az ezüstérem így is fantasztikus, hiszen ő még csak elsőéves serdülő.
Varga István edző: a megszerzett két érem nagyon értékes. Mindkét lány teljesítménye jó volt, remek formában versenyeztek. Dóritól mindenképpen elvárás volt az éremszerzés a képességei és fizikai adottságai alapján. A kötelezőket hozta és ha nincs pillanatnyi kihagyás, az extra is meglehetett volna. Az biztató, hogy a nyert mérkőzések szép dobásokkal értek véget. Rebeka is kiemelkedően teljesített, főleg annak tükrében, hogy ez a korosztály csak 2018-tól lesz az övé. A súlycsoport is új volt. Sokat erősödött és fejlődött az utóbbi időben. A fogyasztást nem akartuk ezen a versenyen is bevállalni, de versenyzőm ismét nem okozott csalódást, hiszen nála 5-6 kilóval nehezebbek, ráadásul akár 3 évvel is idősebek között tudott döntőzni.

Cikk, fotó: Gyomaendrődi Judo Klub

Kapcsolódó képek

Két gyomaendrődi a bajnoki dobogón
Két gyomaendrődi a bajnoki dobogón
Két gyomaendrődi a bajnoki dobogón

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás