Judós szezonnyitó két arannyal

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/08/28 - 21:13 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Elkezdődött az őszi versenyszezon a Gyomaendrődi Judo Klub sportolói számára. A tavaszi sorozathoz hasonlóan az alaphangot Siroki Ibolya - ebben az évben Csinci 22 versenyen 65 mérkőzést nyert meg, 14 érmes és 6 pontszerző helyezést ért el eddig - igyekszik megadni, hiszen elsőként ő lép tatamira három versenyen is. Az első erőfelmérőre augusztus 27-én került sor Siklóson a X. „Thermal Spa” Tenkes Kupa elnevezésű nemzetközi judo versenyen. Csinci két korosztályban szerzett aranyérmet (ifi, junior) és mindemellett mindkét korosztály nehézsúlyú versenyzőivel is összecsapott, akiket a tőle elvárt könnyedséggel győzött le. Jó formában és okos versenyzéssel indította a felkészülést a hátralévő Magyar Köztársaság Kupára és az Országos Bajnokságokra.
A hétvégi versenyen összesen hat mérkőzést vívott a Gyomaendrődi Judo Klub tehetséges versenyzője és összes ellenfelét idő előtt győzte le, azaz ipponnal! A hazai versenyeken mutatott magabiztossága ezen a versenyen is érvényesült és tekintélyt parancsoló volt, hogy a nála jóval nehezebb úgynevezett plusz kategóriában versenyzők (ifiben a 70 kg felettiek, juniorban a 78 kg felettiek) is idő előtt fejet hajtottak a gyomaendrődi versenyző előtt.
Varga István edző: Hosszú és nagyon nehéz első féléven vagyunk túl versenyzőmmel, hiszen két korosztály Országos Bajnoki címe mellett egy EB 5. helyet is begyűjtött, nem is beszélve a számos nemzetközi eredményről. Kétséges volt, hogy vajon fel tud e pörögni erre a versenyre, hiszen pihenő időszak nem is volt, mert bár az év csúcsversenyeinek már vége, azért maradt még fontos esemény, amire készülhet, mint például az U23-as korosztály bajnoksága és a Felnőtt I. osztályú Országos Bajnokság. Szerencsére sportolómnak nem okozott gondot, hogy a tőle megszokott magabiztossággal versenyezzen itthon. A verseny célja kifejezetten az volt, hogy az új mozgássorokat és taktikai elemeket gyakorolhassuk és lássuk hatékonyságukat versenykörülmények között. Látható az előrelépés e területeken, hiszen az alaptechnikának számító válldobás mellett 11-12-szer olyan technikára kapott pontot, ami már az új irányvonal és sikerült megvalósítania a kért változatos és erőszakos judót!

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás