Jó időjárás fogadta a XVIII. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozót

Beküldés: 2014/08/05 - 13:13 | Frissítés: 2022/12/22
Szerző: admin

Cikkek
Kategória

A gyomaendrődi rendezvények egyik legüdébb, legnépszerűbb színfoltja a Bogár Találkozó, amire 2014 első augusztusi hétvégéjén ismét sor került. Már pénteken megérkeztek a régi autócsodák, hogy utasaikkal elfoglalják helyüket a Liget fürdőben. A fürdő udvarán nem csak Volswageneket láthattunk, hanem régi Mercedest és Rolls-Royce-t, sőt Kübelwagent is, melyeket gazdáik nagy becsben tartanak.
Idén 268 autót regisztráltak a rendezvényre, melyek nem csak Magyarországról érkeztek, de Romániából, Bulgáriából, Németországból, sőt Szerbiából is jöttek bogarasok.
A hangulatot a pénteki Monoton Rock Team koncert és retro disco alapozta meg éjszakai fürdőzéssel vegyítve.

XVIII. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó

Másnap, szombaton Kardos Ferenc főszervező nyitotta meg a rendezvényt, majd autós ügyességi versenyekre került sor. A nap fénypontját ezúttal is az esti felvonulás jelentette, ahol a Hősök útjáról kikanyarodó, majd a várost körbeutazó járgányokat a lakosság nem csak megcsodálja, de az aktívabbak – főként a gyerekek – vízzel is öntözik, vízibombákkal dobálják. Ez a viszony gyakran kölcsönös, azaz az autósok egy része is felkészült a vízi csatára. Aki pedig félti a járművét, az egyszerűen nem hozza el a felvonulásra.
A szombat program a Liget fürdőben folytatódott a nagy sikert arató GESAROL koncerttel és éjszakai fürdőzéssel.
A képviselőtestület 200 ezer Ft-ot szavazott meg a rendezvényre, amiért mindenképp hálás Kardos Ferenc, azonban bevallása szerint ez az összeg nem elegendő egy minden szempontból színvonalas rendezvény megtartására. Bízik benne, hogy a jövő évtől ez a támogatási összeg emelkedik majd, hiszen több milliós költségvetésű és támogatású, de a visszajelzések alapján kevésbé jól sikerült rendezvények is vannak Gyomaendrődön.

XVIII. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó (Bogárfelvonulás a Városban)
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=gPCE2vQgw_k)

Fotó: Weigert József (péntek) és Iványi István (szombat)
Cikk: Gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.