Itt a második: Csinci a Junioroknál is Magyar Bajnok

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/04/03 - 10:50 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Április 2-án Siklóson lépett tatamira Siroki Ibolya a Gyomaendrődi Judo Klub sportolója, hogy idén már második alkalommal vegyen részt Országos Bajnokságon. Miután februárban az ifjúsági korosztály női 70 kg os mezőnyének Magyar Bajnoka lett, az áprilisi versenyen egy korosztállyal fentebb a Juniorok között próbált szerencsét. Az elért eredmény pedig: Csinci másodszorra is Magyar Bajnok.
Hatalmas távolság és koránkelés várt a Gyomaendrődi Judo Klub fiatal tehetségére, hiszen Siklóson rendezték meg a Junior Országos Bajnokságot. Most idén először a sorsolás legalább részben kedvezett Csincinek, hiszen erőnyerőként nem kellett a bemérkőznie, ám az ág egyáltalán nem volt gyenge, hiszen a címvédőn kívül mindenki aki számít az ő ágára kerül. Többek között a tavalyi év ifi bajnoka és az idei ifi bajnokság másik döntőse (az ifi bajnokságot Csinci nyerte) vár a gyomaendrődi sportolóra. Csincinek nem okozott gondot a dontőbe jutás, hiszen az elődöntőben is mindössze két percre volt szüksége, hogy legyőzze a junior Kalydi Patríciát egy Ippont érő karfeszítéssel. A döntőbe vártuk a tavalyi év Junior és Felnőtt Országos Bajnokát, ám az ellenfél végül vitatható körülmények között a leányvári Zupkó Noémi lett. Ebben az évbán a leányvári versenyzőt már háromszor legyőzte Ibolya, így a feladat adva volt, meg kell szerezni az idei második Bajnoki címet. Természetesen tartotta magát a fiatal sportolóhölgy a tervekhez és yuko-t érő válldobás után leszorítással egy perc alatt eldöntötte a mérkőzést megnyerve ezzel a Junior Magyar Bajnoki címet a női 70 kg-ban.

Varga István: Sokat dolgoztunk az utóbbi időben. Két héttel ezelőtt a felnőtt válogatottal együtt tatán hivatalos EJU (European Judo Union) edzőtáborban vettünk részt, aminek vége felé lábújsérülést szenvedett Csinci. Szerencsére nem tört a lábúja, de ettől még borzasztó fájdalmakkal készült minden edzésen a junior Országos Bajnokságra. A sérülés a hét végére annyira rendbe jött, hogy vállalni tudta az indulást. Természetesen ilyen előzmények után az idősebb korosztályban az érem megszerzését tűzhettük ki célul. Az idei első Junior versenyt Csinci nyerte, legyőzve mindenkit aki számít a súlycsoportjában, de ettől nem szállhattunk el, hiszen mostmár mindenki készül ránk. Ismét nagyon szép teljesítményt nyújtott, hiszen az idén megnyerte második Magyar Bajnoki címét. Nagyon büszke vagyok versenyzőmre, hiszen eredményességben, munkában és mentalitásban is követendő példát mutat a fiataloknak. Komoly célokat tűztünk ki versenyzőmmel, amik megvalósításában szépen halad előre. Igazából csak a körülmények megteremtése okoz nehézséget, hiszen eddig ebben az évben minden programot saját zsebből kellett menedzselnünk, hiszen az egyesület nagyon kevés támogatást kap, ahhoz hogy ebbeől tudjuk fedezni ezeket a költséges programokat. Sajnos kevés a támogatónk, így nagyon nehéz lesz előteremteni azt a havi 20-30 ezer forintot, ami csak a felkészülés költségeit fedezné sportolónknak. Ezúton is kérjük azokat a cégeket, vállalkozókat akik szívükön viselik a sportot, hogy segítsenek abban hogy egy ilyen tehetséges sportolónak megteremthessük a lehető legjobb feltételeket.

Kapcsolódó képek

Itt a második: Csinci a Junioroknál is Magyar Bajnok
Itt a második: Csinci a Junioroknál is Magyar Bajnok

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás