Ismétlés - Csinci Ploiestiben is 5. az Európa Kupán

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/05/03 - 09:09 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Az elmúlt hétvégén Ploiesti adott otthont az ifjúsági judósok soron következő Európa Kupájának. A Gyomaendrődi Judo Klubot ismét képviselhette ezen a tornán a 70 kg-os súlycsoportban versenyző válogatott sportoló, Siroki Ibolya. A tehetséges sportolóhölgy megismételte egy héttel korábban nyújtott teljesítményét és ismét 5. helyet szerzett Európa legjobbjait felsorakoztató versenyen.
Mint azt már szokásosnak mondhatjuk, a sorsolással nem igazán volt szerencséje Csincinek. Első mérkőzésén az európai ranglista vezető horvát Matic Brigitta várt rá, aki ebben az évben az összes Európa Kupa meccsét idő előtt vagyis Ipponal nyerte. A gyomaendrődi versenyző nem adta ilyen olcsón a bőrét és végig nagyon jó meccset vívva végül csak intéssel maradt alul a kiváló ellenféllel szemben. Természetesen a vigaszágon már nem ismert kegyelmet és olasz, majd román ellenfélen keresztül (mindkét mérkőzést ipponnal nyerve) ismét elverekedte magát a Final Blockba. Ezúttal elsősorban földharc teljesítményben mutatkozott meg a felkészültség, hiszen mind a két mérkőzést egy tökéletesen végrehajtott fojtástechnikával fejezete be Iolya. Sajnos a feszített tempó miatt amit másfél hét leforgása alatt átélt, az utolsó mérkőzésre elfogyott fejben, így a bronzéremért folyó csatában a szintén kiváló ranglista helyezéssel bíró Saric Monika megállította. Az eredmény mindenképpen értékes, hiszen a súlycsoportban a legjobb versenyzők közül néhány kivételével mindenki megjelent. Komoly fegyvertény, hogy egymás után két erős versenyen is előkelő pontszerző helyen végzett, ami reményekre ad okot az Európa Bajnokságon.
Varga István: Elégedett lehetek sportolóm teljesítményével és igazából külön ezt a versenyt nem is szeretném értékelni, hiszen egy jó másfél hetes feszített programot tudhatunk magunk mögött. A feladat még április 22-én kezdődött, hiszen ekkor utaztunk el Teplicébe az Európa Kupára. Itt nagyon jó ellenfelekkel találkozott és 5. helyen végzett Ibolya. Ezután még három kemény nap következett, hiszen a válogatott programjában egy edzőtábor is szerepelt csehországban. 25-én éjszaka értünk haza, de már 26-án délután indultunk is tovább Romániába. A rengeteg buszozás és verseny-edzőtábor-verseny program nagyon sokat kivett sportolómból, így nem is lehet csodálkozni, hogy a végére nem maradt koncentráció. A következő nagyobb megmérettetés a lengyelországi Sczyrkben megrendezésre kerülő Európa Kupa lesz, majd június vége felé jöhet az Európa Bajnokság. Addig fel kell készülnük arra, hogy a nap végén is olyan teljesítményt nyújtsunk, mint amit a selejtező programban szokott produkálni Ibolya. Nem lesz egyszerű feladat, de a sok alázatos munka előbb utóbb érmekben is megfog mutatkozni. Az Európa Kupákon nagyon hiányzik, hogy a magyar versenyek teljesen más rendszerű lebonyolításában nem szokják meg a versenyzők, hogy nem elég egy periódusban teljesíteni, hanem fel kell még egszer pörögni a külön megrendezésre kerülő Final Blockra. Véleményem szerint itthon is ebben a formában kellene rendezni a versenyeket és nagyon nagy segítség lenne, ha több Európa Kupán is indulhatnánk, amit sajnos az anyagi problémák gátolnak. Kimaradt az orosz, ukrán, török, portugál és spanyol Európa Kupa, ami sajnos a felkészülési lehetőséget nehezíti. Saját korlátaink között igyekszünk mindent megtenni, hogy sportolónk az Európa Bajnokságon a lehető legjobb eredményt érje el.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás