Ismét nagy tömegek sportoltak a Kihívás Napja alkalmából

Beküldés: 2014/05/21 - 21:11 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: Vaszkán Gábor

Cikkek
Kategória

Gyomaendrőd városa immár nyolcadik alkalommal nevezett be a Kihívás Napja sportrendezvény sorozatra, mely az egészséges életmódot hivatott népszerűsíteni és lényege, hogy 15 percen keresztül olyan mozgásformát kell végezni melynek során pulzusszám növekedés tapasztalható.
A délelőtt folyamán az iskolákban, óvodákban, különböző intézményeknél és cégeknél folytak a sportfoglalkozások, melyekhez a délután folyamán a különböző sportegyesületek is csatlakoztak és folyamatosan csak nőtt és nőtt az aktivitások száma.
A nap záróakkordjaként immár hagyományosan az esti futás került megrendezésre, ahol a bátrabbak a két településrész közötti területtől 2800 métert teljesítettek Vaszkán Gábor testnevelő tanár vezetésével, míg a többiek a sorompó után csatlakoztak Pántya Sándor testnevelő tanár irányítása alatt. Szervezett keretek között szaladt a tömeg, a Rocky filmek hangulatát idézve. A legfiatalabb egész távot teljesítő kisfiú Vaszkán Milánka volt, aki 6 évesen futott végig az élen. A csapat a Hősök úti Kis Bálint Általános Iskola épületéhez kanyarodva érkezett meg, ahol Hunya Jolán meleg szavakkal köszöntötte a futókat és az általa felkészített tanítványok mazsorett bemutatója következett, mely nagy sikert aratott a jelenlévők körében.

Kihívás Napja 2014, Gyomaendrőd
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=D02dVsWZvqQ)

Várfi András Gyomaendrőd város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket és mint elmondta, ismét az élmezőnyben foglalt helyet településünk. Ezt követően elismerő oklevelek átadása következett, melyeket a nap során tevékenységeket hivatalosan regisztrálók képviselői vehettek át. Ugyancsak ezen alkalom keretén belül került átadásra Gyomaendrőd Város Sportjáért kitüntetések átadása is, melyet ezúttal Giriczné Darázsi Anna és Lakatos Tibor, a Kner Imre Gimnázium testnevelői kaptak meg.
A futók édességeket és ásványvizet fogyaszthattak és mindannyian megállapodtak abban, hogy jövőre találkozunk a kilencediken!

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor testnevelő tanár

Fotó: Gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.