Ismét két arany az Országos Diákolimpiáról

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2012/06/03 - 13:07 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Június 2-án Cegléden került megrendezésre a 2012. évi Judo Országos Diákolimpiai döntő a diák korosztály számára. A versenyen a Gyomaendrődi Judo Klubot 3 versenyző képviselte és mindannyian kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen Nagy Zoltán és Hidasi Tamás aranyérmet, míg a hölgyek képviseletében Csernyeczki Liliána bronzérmet szerzett.
A versenyt megelőzően nagy volt a várakozás, hiszen Nagy Zoltán címvédőként állt szőnyegre, ezúttal a Diák "B" korosztály 60 kg-os súlycsoportjában. A sorsolással nem volt szerencséje, hiszen a mezőny legjobbjai Zoli ágára kerültek, így a döntőig vezető út is a legnehezebb volt. Magabiztos győzelmeket aratva döntőbe jutott, ahol hosszabbításban ugyan, de gyönyörű ippont érő akcióval győzte le ellenfelét, megszerezve ezzel második diákolimpiai aranyérmét.
Hidasi Tamás az idei évben halmozza az aranyérmeket. A Magyar Köztársaság Kupán aratott győzelem után ezúttal Cegléden várt rá nagy feladat a sűrű és népes mezőnyben. A Diák "B" 55 kg-os mezőnye ezúttal is fejet hajtott Tamásnak! A nap végén igen későn lépett szőnyegre, de ez nem okozott problémát a koncentrálásban és magabiztosan menetelt a döntőbe. A döntőben a tavalyi év országos bajnoka várt rá. Idén már két alkalommal mutatta meg Tomi, hogy át kívánja venni a súlycsoportban a hatalmat, ami ezúttal az aranyérem megszerzésében mutatkozott meg, hiszen a tőle megszokott taktikus mérkőzésen aratott győzelmet.
A nap harmadik résztvevője Csernyeczki Liliána volt, aki első komolyabb megmérettetésén vett részt! A Diák "B" korosztály 36 kg-osai között egészen az elődöntőig jutott és a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen is csupán 15 másodpercen múlt a győzelme. Rutintalanságának köszönhetően végül a bronzéremért mérkőzhetett, ahol meggyőző magabiztossággal győzte le ellenfelét, így bronzérmes lett!

Varga István edző: A tavalyi évi Országos Diákolimpiai eredmények nagy terhet tettek mind az én vállamra, mind versenyzőimére. Az előző év sikereihez ismét fel tudott nőni kis csapatom és a két aranyérem ezúttal is meglett. Mindhárom versenyzőm szépen dolgozott a nap folyamán, hiszen a kötelező győzelmek mellett mindannyian hozták azt a kis pluszt, ami az ilyen szép eredmény eléréséhez szükséges. Tamás az MKK győzelem után ezúttal is bizonyította, hogy versenyzői mentalitásának segítségével folyamatosan hozhatóak az eredmények. Zoli szép mozdulataival győzte le a teljes mezőnyt, míg Liliána feltörekvő tehetségként állt szépen helyt! Összességében elégedett lehetek, hiszen három versenyzővel is produkálni tudtuk a korábbi eredményeket. Sajnos ebben az évben két címvédőnk is sérült, így a lehetséges négy arany helyett "csak" kettő jut. A következő időszakban minden pillanatot a Magyar Bajnokságra való felkészülésnek szentelünk, hogy ott is hasonlóan szép eredmények születhessenek az ősszel.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás