Ismét gáláznak a gyomaendrődi judósok

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2010/11/26 - 15:06 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2010. december 4-én immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Gyomaendrődi Judo Klub szervezésében a Gyomaendrődi Judo Gála. Az évek alatt hagyománnyá vált rendezvényen ezúttal 15 mérkőzésre kerül sor, ahol országos bajnokok, helyezettek és nemzetközi sikereket elért versenyzők is szőnyegre lépnek. A sportolók a Kner Imre Gimnázium tornatermében adnak randevút egymásnak 17 órai kezdettel.

Évek óta nagy gondossággal szervezi a helyi judo klub a Gyomaendrődi Judo Gálát, amit a kezdeti sikereken felbuzdult vezetők hagyománnyá teremtettek. A 2010. évben már 5. alkalommal lépnek szőnyegre a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői, kihívóik ellen. Az eddigi gálákon többnyire a mezőtúri Ászok Judo Club sportolói vettek részt ellenfélként, idén azonban mellettük többek között Kecskemétről és Kistarcsáról is érkeznek kiemelkedő sportolók. Nagy feladat vár tehát a gyomaendrődi judókákra, de jó szereplésük iránti reményeket erősíti, hogy az utóbbi évtized egyik legsikeresebb évét zárták, hiszen mind nemzetközi, mind hazai szinten komoly eredményeket mutattak fel.

A gála első mérkőzésein a klub legfiatalabb sportolói kapnak lehetőséget, hogy hazai közönség előtt mutassák meg mennyit fejlődtek. Közülük többen is évek óta űzik ezt a sportot, bár igen fiatalok még. Ebben a kategóriában szőnyegre lép Péteri Patrik, Feke Bence, Mahler Máté, Feke Zoltán és Sóczó Rebeka. Ezután következnek a Gyomaendrődi Judo Klubot már több versenyen eredményesen képviselő sportolók, mint például Kis Miklós aki Magyar Köztársaság Kupa 5. helyezett, Hidasi Tamás a grazi „C” Kategóriás nemzetközi verseny 5. helyezettje, Regionális Bajnok. Nem szabad megfeledkezni a többiekről sem: Szabó Bence, Nagy Zoltán, Kis Milán és Gönczfalvi Balázs Regionális Bajnokként lép a tatamira. A legidősebbek között elsőként Nyitrai Sándor áll majd szőnyegre, aki az idei évben a II. osztályú Országos Bajnokságon 5. helyen végzett és a tervek szerint a Junior „B” Országos Bajnokság győztesével mérkőzik. A főmérkőzés előtt Varga István a klub edzője is szőnyegre áll, aki ebben az évben újra bizonyította, hogy kiemelkedő versenyzői múlttal a jelenben is megállja helyét, hiszen az év elején a Masters Országos Bajnoki cím mellett a Masters Világbajnokságon is felállhatott a dobogóra, ahol 3. lett, sőt az év végi I. osztályú Országos Bajnokságon sérülése ellenére is pontszerző 5. helyen végzett. Ő korábbi tanítványa ellenlép szőnyegre, aki kezei alatt számos sikert ért el, mint például Országos Diákolimpiai Bajnoki cím, illetve több érem az Országos Bajnokságokról. A gála főmérkőzése az idei év egyik legeredményesebb judósáé lesz. Siroki Ibolya a 2010. évben többször is bizonyította, hogy számolni kell vele. Az első félévben az Ifjúsági országos Bajnokságon elért 3. hely után szárnyalásba kezdett és azon túl, hogy a második félévben 6 aranyérmet nyert különböző versenyeken, fiatal kora ellenére (15 éves) a felnőttek között Országos Rangsorversenyt nyert, majd az I. osztályú Országos Bajnokságról bronzéremmel tért haza. Az ő ellenfele is hasonlóan eredményes versenyző, hiszen 2009-ben szintén bronzérmes volt az első osztályban, az idén pedig éppen „Csinci” akadályozta meg abban, hogy ismételjen, hiszen első mérkőzésüket egymás ellen vívták a bajnokságon.

Mindent egybevéve fantasztikus mérkőzésre számíthatnak mindazok akik kilátogatnak az 5. Gyomaendrődi Judo Gálára. A rendezvényre a belépés ingyenes, de ülőhelyet csak a meghívóval rendelkező szurkolóknak tudunk biztosítani. Meghívót az egyesület e-mail címén lehet rendelni: gyomajudo@gmail.com (az e-mailben a kért meghívó darabszámot és nevet kel megjelölni). A meghívó átvételére a gála helyszínén 16:30 órától lesz lehetőség. Csak azon megrendelőknek lesz meghívója a gálán, aki e-mailben visszaigazolást kap erről.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás