Hidasi Tamás Magyar Bajnok

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2012/10/14 - 10:44 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Három bajnoki érem a Diák Országos Bajnokságon

Öt versenyzővel vett részt a Gyomaendrődi Judo Klub a 2012. október 13-án Ikrényben megrendezett Diák "A" és "B" korosztályú Országos Bajnokságon. Az előzetes elvárásoknak megfelelően a versenyzők hozták a három érmet, köztük a bajnoki címet! Nagy Zoltán a 7. pontszerző helyen végzett, Lövei Zsuzsanna 3., Csernyeczki Liliána 2. lett, míg Hidasi Tamás felállhatott a Magyar Bajnoki dobogó tetejére!

Jól indult a nap, hiszen Csernyeczki Liliána a Diák "B" 36 kg-os mezőnyben a második helyen végzett és az aranyérem sem állt messze, hiszen három mérkőzést is meggyőző teljesítménnyel nyert az aranyéremért folytatott küzdelemben, pedig csak egy mate (a mérkőzés megállítása) után elszenvedett akcióval kapott ki!
A nap második versenyzője Gózon Barnabás volt, aki nagy elszántsággal készült a Diák "B" korosztály 32 kg-os küzdelmeire de sajnos ezen a napon helyezetlenül zárta a versenyt.
Nagy Zoltán a Diák "B" 60 kg-os mezőnyének egyik legnagyobb esélyeseként állt szőnyegre, ám ez a nap nem az övé volt. Nagyokat küzdve végül így is a pontszerző 7. helyen végzett!

Következett az 55 kg-os mezőnyben Hidasi Tamás, aki ebben a súlycsoportban idén már megnyerte a két rangos hazai versenyt (Magyar Köztársaság Kupa, Országos Diákolimpia). Tamás ezen a napon nagyon összeszedetten és ellentmondást nem tűrően menetelt el a döntőig, ahol is a tavalyi évi Országos Bajnokot kellett legyűrnie. Mint ahogy az ebben az évben a rangos versenyeken működött, minden kétséget kizáróan lépett át szegedi ellenfelén is, megszerezve ezzel élete első Magyar Bajnoki címét.

A nap zárásaként a Diák "A" korosztályban Lövei Zsuzsanna az 50 kg-os mezőnyben egészen az elődöntőig verekedte magát, ahol a későbbi győztes megálljt parancsolt neki. Zsuzsára azonban még a harmadik helyért várt egy mérkőzés, amit nagy elszántsággal idő előtt befejezve a küzdelmet megnyert, így a bronzérmet hozta haza!

Varga István edző: Öt versenyzővel készültünk erre a fontos napra. Hetek, sőt hónapok óta ez a verseny volt a felkészülésünk célja olyannyira, hogy az Országos Bajnokságnak rendeltünk alá minden egyéb versenyt. A formába hozás jól sikerült, hiszen a három megszerzett érem nagyon szép eredmény. Csak Nagy Zoltán formája nem volt tökéletes... ő a korábbi versenyeken sokkal jobb teljesítményt nyújtott és minden bizonnyal az idei eredménynél sokkal jobbakkal is meg fog még örvendeztetni minket. Lövei Zsuzsanna az utolsó két versenyén nem teljesített jól, ám tudta, hogy a Magyar Bajnokságra összeszedi magát, amit megmutatott a szép versenyzéssel megszerzett bronzéremmel. Csernyeczki Liliána az országos Diákolimpiai bronzérem után előrébb lépett mind eredményben, mind teljesítményben. A megszerzett ezüstérmet lehetett volna még fényesíteni, hiszen az aranycsatában nyilvánvaló bírói hiba után hajtottak végre ellene akciót, megfosztva ezzel őt a verseny megnyerésének lehetőségétől. Hidasi Tamás két elrontott verseny után, ahogy azt tőle megszoktuk már, az igazán fontos versenyre mindig összeszedi magát. Ezúttal simán menetelt a döntőig, ahol egy igazi parázs összecsapás várt rá a 2011-es bajnok ellen. A döntő bár csak hosszabbítás után dőlt el, végig Tamás irányítása alatt zajlott és egyetlen másodpercig sem volt kétséges, hogy a bajnoki dobogó tetejére ő állhat. Tamás ezzel ebben az évben minden minősített versenyt megnyert a súlyában, ami nagy fegyvertény, hiszen egyesületünkben egy éven belül a három legfontosabb hazai versenyen is győzni csak Siroki Ibolya tudott.

Remélem Tamás az ő példáját követve nemzetközileg is eredményes sportolóvá válik! A héten az edzőtermünkben lévő táblára felkerült egy idézet amit egyfajta üzenetként írt fel a csapatnak Csinci: "A legfontosabb amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá"! Ez a kis csapat úgy érzem megtanulta, hogy képes győzni és gyönyörű eredményeket produkálni!

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás