Háromkirály-járás Gyomaendrődön

admin képe
Beküldés: 2016/01/18 - 18:27 | Frissítés: 2016/01/18
Szerző: admin
Cikkek: 

„Köszönjük, hogy minket ide bebocsátottatok, a három királyoknak ti szállást is adtatok, az égi áldás szálljon tireátok, dicsértessék Jézus, vígan maradjatok!”

Január 6-án van vízkereszt, avagy a három királyok ünnepe, a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete. Az ünnepi népszokások közé tartozik a napkeleti bölcsek látogatását felidéző csillagozás vagy háromkirály-járás. Legfőbb kelléke a csillag, amely a három királynak mutatta meg az utat Betlehembe.
Vaszkó Irénke néni gyűjtése alapján ezt a népszokást elevenítették fel a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói január első hetében Hunyán a Szent László Katolikus Templomban, Gyomán a Jézus Szíve Katolikus Templomban, Endrődön a Szent Imre Katolikus Templomban, Öregszőlőben a Szent Imre Idősek Otthonában, Gyomán az Őszi Napsugár Idősek Otthonában, az Endrődi Népházban és az intézmény általános iskolai egységében diákmise keretében.

Résztvevő tanulóink: Farkas Anita, Gubucz Szilvia, Zsilinszky Erika, Kiszely Borbála, Hornok Roland, Neibort Tibor, Ungvölgyi Péter, Csahóczki Péter, Várkonyi Zoltán, Iványi István, Pintér Ottó

Cikk, fotó: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Kapcsolódó képek

Háromkirály-járás Gyomaendrődön
Háromkirály-járás Gyomaendrődön
Háromkirály-járás Gyomaendrődön

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás