Három érem a rangos nemzetközi mezőnyben

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2012/10/01 - 10:30 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Szeptember 29-én Pakson lépett szőnyegre a Gyomaendrődi Judo Klub öt versenyzője a 31. Atom Kupán. A verseny hagyományaihoz híven felvonultatta a hazai és közeli országok élversenyzőit, akik közül nem hiányozhattak a gyomaendrődi fiatalok sem! Diák korosztályú versenyzőink egy ezüst és két bronzérem mellett egy 5. és egy 7. helyezést is elhoztak.
A Diák "B" korosztályban négy versenyző képviselte a gyomaendrődi színeket. Elsőként a 32 kg-os Gózon Barnabás állt szőnyegre, aki hatalmas lelkesedéssel és fegyelmezett versenyzéssel jutott el a 7. helyig. Csernyeczki Liliána a 36 kg-os mezőnyben igyekezett a legjobbat nyújtani, ami ezúttal a bronzéremre volt elég. Ezután következtek az Országos Diákolimpiai bajnokaink. Hidasi Tamás az 55 kg-os elődöntőben bírói döntéssel maradt alul Országos Bajnok ellenfelével szemben, de a harmadik helyért már nem hagyott kétséget afelől, hogy az élmezőny tagja és bezsebelte a bronzérmet. Nagy Zoltán a 60 kg-os súlycsoportban egészen a döntőig magabiztosan menetelt, ám ott sajnos egy hiba miatt idő előtt eldőlt, hogy ezúttal be kell érnie az ezüstéremmel. Lövei Zsuzsanna a Diák "A" 50 kg-os mezőnyben ezúttal az 5. helyen végzett, hiszen vereséget szenvedett az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is.


Varga István edző: az eredménnyel és a teljesítménnyel sem vagyok maradéktalanul elégedett, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a versenyt a két hét múlva esedékes Országos Bajnokság felkészüléséhez használtuk. A formának tehát ott kell igazából kijönnie és bízok benne, hogy az ezen a versenyen felmerült hiányosságokat addig még tudjuk pótolni. Gózon Barnabás sokat fejlődött az utóbbi időben és dicséret illeti a hozzáállása miatt! Hidasi Tamásnak ezúttal nem volt szerencséje, mert a furcsa bírói felfogásnak köszönhetően egy úgynevezett alibi judóst hoztak ki győztesnek ellene. Nagy Zoltán túlzott lelkesedése miatt túl hamar vállalt be olyan dobásindítást, ami kedvezőtlen helyzetben sajnos azt eredményezte, hogy kontrával kikapott. Mindent egybevéve a látottak alapján az Országos Bajnokságon nem lesz irreális elvárás a csapattól, hogy akár Magyar bajnoki címekkel térhessünk haza!

Eredmények:
Diák "B" - 32 kg: Gózon Barnabás 7. hely
Diák "B" - 36 kg: Csernyeczki Liliána 3. hely
Diák "B" - 55 kg: Hidasi Tamás 3. hely
Diák "B" - 60 kg: Nagy Zoltán 2. hely
Diák "A" - 50 kg: Lövei Zsuzsanna 5. hely

Kapcsolódó oldalak


Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás