Három arannyal indult a versenyszezon!

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2012/09/23 - 12:00 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Szeptember 22-én a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői megkezdték a 2012. év őszi versenyszezonját. Hét sportoló utazott Egerbe és 5 éremmel valamint két pontszerző helyezéssel térhettek haza a hosszú versenyről. A versenyen 3 aranyérmet szereztek a gyomaendrődi judókák. Nagy Zoltán, Sóczó Rebeka valamint Csernyeczki Liliána is a dobogó legfelső fokára állhatott fel!
Hosszú felkészülés előzte meg az őszi versenyszezont, hiszen a sportolók két illetve három edzőtáborozáson is részt vettek a nyáron. Joggal várhattuk tehát a kiemelkedő eredményeket, amivel nem is maradtak adósak a versenyzők. A nap kezdéseként Sóczó Rebeka utasította az összes ellenfelét maga mögé. Jól indult tehát a nap. A következő szőnyegre lépő gyomaendrődi judóka Péteri Patrik volt, aki népes mezőnyben bejutott a legjobb 4 közé, ám ott sajnos a későbbi győztestől kikapott hosszabbításban. A harmadik helyért a már sajnos megszokott bírói tévedésnek köszönhetően vereséget szenvedett. Lövei Zsuzsanna igyekezett minél fényesebb érmet szerezni, ám az utolsó mérkőzésén sajnos a hosszabbítás neki sem kedvezett, így ezüstérem került a nyakába. Következtek a Diák "B" korosztály igen eredményes versenyzői. Csernyeczki liliána és Gózon Barnabás párhuzamosan, szinte egy időben vívták mérkőzéseiket, s ezúttal Lili jutott messzebb, hiszen aranyérmet szerzett. Barnabás biztató judót bemutatva ezúttal az 5. helyen végzett. Legvégül az idei év két Országos Diákolimpiai Bajnoka lépett szőnyegre. Hidasi Tamás ezúttal az aranyért folytatott csatában egy végzetes hibát vétett, így ezen a napon meg kellett elégedjen az ezüstéremmel. Nagy Zoltán azonban már a nap zárásaként ismét megörvendeztetett minket, hiszen az előző év Magyar Bajnokát is simán legyőzve kapaszkodott fel a dobogó tetejére!

Varga István edző: Összességében inkább az elért eredményekkel vagyok elégedett, mint a mutatott formával és teljesítménnyel! A verseny előtt is tudtuk, hogy akadnak majd nehézségeink, hiszen a versenyszezon első megmérettetése mindig rizikós. A felkészülés jól sikerült, így bizakodva várom a következő hétvégi paksi versenyt, amit szintén az Országos Bajnokságra való felkészülésnek rendelünk alá! A jó és rosszabb teljesítményekből is igyekszünk tanulni, hogy az október 13-ai Országos Bajnokságon akár minden versenyzőnk nyakába érem kerülhessen! Ezen a versenyen is sok tapasztalatot szereztünk és ezeket megpróbáljuk a lehető legjobban felhasználni a felkészülés hajrájában!

Eredmények:
Diák "D" - 36 kg: Sóczó Rebeka 1. hely
Diák "D" - 27 kg: Péteri Patrik 5. hely
Diák "B" - 30 kg: Gózon Barnabás 5. hely
Diák "B" - 36 kg: Csernyeczki Liliána 1. hely
Diák "B" - 55 kg: Hidasi Tamás 2. hely
Diák "B" - 60 kg: Nagy Zoltán 1. hely
Diák "A" - 50 kg: Lövei Zsuzsanna 2. hely

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!