Gyomai sikerek hazai pályán

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2013/10/29 - 16:45 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2013. október 26-án hazai pályán léphettek szőnyegre a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői. 13 hazai induló mellett 10 egyesület közel 100 judókája érkezett a II. Gyomaendrőd Kupa elnevezésű judo versenyre. A Gyomaendrődi fiatalok igazán kitettek magukért, hiszen a csapatversenyben a legeredményesebbek voltak! 7 aranyérem mellett 4 ezüst- és két bronzérmet is szereztek, mindezt úgy hogy két súlycsoportban is házi döntő volt.

A legeredményesebb versenyzők mellett ezúttal már a feltörekvő fiatalok is jól szerepeltek. Fehér Dávid meggyőző versenyzéssel utasított maga mögé mindenkit. Miután átvette az egyéni versenyért járó aranyérmet, még egyszer a dobogó tetejére állhatott, hogy magasba emelje az összesített eredményekért járó kupát.

Sóczó Rebeka esélyeshez méltóan egyértelmű győzelmekkel menetelt a dobogó tetejéig. Az idei magyar bajnoki bronzérmes Hidasi Tamás most egy súlyban szerepelt Magyar Kupa győztes csapattársával Nagy Zoltánnal. A két fiú miután mindenkit legyőzött parázs mérkőzést vívott egymással, amit végül egy intéssel Tamás nyert meg.
Varga István edző: A hazai versenyen jól szerepelni mindig nagyon nehéz. A versenyzőim szerencsére úgy gondolták, hogy itthon bizonyítaniuk kell, hogy jó úton járunk. A csapatverseny az egyéni eredmények összesítésével dőlt el úgy a javunkra, hogy nem a létszám miatt volt több eredményünk (több csapat is hasonló létszámmal vett részt a versenyen). Kiemelni nem szeretnék senkit, hiszen minden fiatal kitett magáért, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 7 aranyéremmel fejeztük be a versenyt. Igyekszünk ezt a versenyt évről évre minél magasabb színvonalra emelni. Évente két verseny rendezésére vállalkozunk, ami mellett szokás szerint év végén a judo gála is megrendezésre kerül. Idén már 8. alkalommal lesz igazi gála hangulat november 30-án, ahol 15 mérkőzés és színvonalas bemutatók tarkítják majd a programot.

Cikk, fotó: Varga István

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!