Gyomaendrődi természetfilmek az m1-en

admin képe
Beküldés: 2011/10/21 - 09:55 | Frissítés: 2016/02/07
Szerző: admin
Cikkek: 

Október 5-én indult, és egészen az év végéig tart az a 13 részes sorozat, mely hetente egyszer, szerda délutánonként kerül adásba az m1-es csatornán, „Válogatás az Országos Természetfilm-fesztivál kisfilmjeiből” címmel. Az adásonként 25 percre szabott időkeretben közel harminc, hazai és határon túli magyar alkotó által jegyzett természetfilmet láthatnak az érdeklődők.

A Gyomaendrod.com szerkesztője, Weigert József által készített díjnyertes Tavaszidő a Körösök vidékén (Springtime) című filmet - 2011. október 26-án, a du. 14:30-tól kezdődő blokkban láthatják a nézők az m1-en, két másik film kíséretében. Az alkotó másik műve, a Télidő a Körösök vidékén (Wintertime) c. film pedig decemberben kerül adásba - a pontos időpontot később jelezni fogjuk. Mindkét zenés kisfilm a gyomaendrődi táj szépségeit hivatott bemutatni a Hármas-Körös és holtágai vidékén – ez az első alkalom egyébként, hogy jelentős nézettségű tévéadón valaki a településről reklámozza Gyomaendrődöt, ráadásul saját forrásból.

A sorozat szerkesztését Csabai Ferenc projektmenedzser végzi, mely nem egyszerű feladat a hét év alatt több mint 600! filmre duzzadt digitális archívum és a kialakított szempontrendszer alapján. Tekintettel a meglehetősen szűkös időkeretre (25 perc), a sorozatszerkesztő alapvető célja, hogy az elsősorban neki (is) tetsző alkotásokból minél több film kerüljön be a válogatásba, csak úgy realizálható, ha a rövidebbek (nem csak etűdök) közül válogat, mely értelemszerűen kizárja a hosszabb, sokszor kiváló alkotásokat. Az ily módon szűkített halmazból csak azok a filmek jöhetnek szóba, melyek megfelelő minőségűek, és lehetőleg HD-formátumúak.

Bár a vetítésekre munkaidőben kerül sor, szerdánként fél három és három között, reméljük, azért lesz majd módja mindenkinek végignézni legalább néhány blokkot az év hátra lévő részében. A gyomaendrődi alkotások megtekinthetők a szerző honlapján, a www.weigertimages.com oldalon is.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás