A gyomaendrődi származású Mészáros Tibor kapta a Kaszás Attila-díjat

admin képe
Beküldés: 2015/09/07 - 13:03 | Frissítés: 2015/09/09
Szerző: admin
Cikkek: 

Csodálatos érzés volt átvenni a Kaszás Attila-díjat, felejthetetlen élmény volt, amikor a kollégák, a barátok és a közönség egyszerre tapsolt - mondta Mészáros Tibor színész, az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2008-ban alapított díjat olyan színészek kapják, akik nemcsak kiemelkedő mesterségbeli tudással rendelkeznek és színvonalas művészi munkát végeznek, hanem a társulatukat közösségépítő magatartással is támogatják.

A gyomaendrődi származású Mészáros Tibor kapta a Kaszás Attila-díjat

A debreceni Csokonai Színház művésze nyolc éve tagja a társulatnak, amely - elmondása szerint - egy folyamatosan megújulni vágyó közösség.
Mészáros Tibor szerint a közönség szeretete is nagyon fontos, és - mint mondta - a debreceni színházba járók nagyon nyitottak és érdeklődők, igénylik a párbeszédet. Ez nagyon sokat jelent a művészeknek, hiszen a közönséggel való rendszeres, aktív párbeszéd nagyban megkönnyíti a művészi munkát - tette hozzá.
Mészáros Tibor 1980-ban született Gyulán. 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Lukáts Andor és Jordán Tamás osztályában. Korábban a budapesti Új Színház stúdiósaként és a Bárka Színház segédszínészeként is dolgozott. 2006 óta a Csokonai Színház tagja.
Az elismerésre a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy tagját javasolhatták, az idén 34 nevezés érkezett. A titkos szavazás után három színész jutott az utolsó fordulóba: Kiss Mari a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Kristán Attila a Nemzeti Színház, valamint az idei díjazott, Mészáros Tibor a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze.

forrás: MTI
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás