Gyomaendrődi filmes siker

admin képe
Beküldés: 2009/07/29 - 00:36 | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: admin
Cikkek: 

Május végén HÍV FEST néven országos filmverseny került kiírásra, ahol a jelentkezőknek Szarvast, Gyulát, ill. Békés megyét bemutató filmeket kellett készíteniük 11 téma alapján, 2 percben maximálva. A Media Networking Kft., valamint Szarvas és Gyula városok által közösen kiírt pályázat célja a magyarországi települések népszerűsítése az Internet világában, a filmes szakma rákényszerítése a webes médiumra, mely új eszközöket és megoldásokat igényel. Míg a hagyományos televíziózásban 10-20 perc is jutott egy téma elmesélésére, addig egy online reklámfilmnek tömören, 1-2 percben kell kifejeznie a lényeget.
A díjkiosztóra július 18-án került sor, a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban. A zsűri tagjai: Módor Antónia a Thermal Consulting ügyvezetője, Dr. Szabó László Zsolt az ECHO TV vezérigazgatója (a zsűri elnöke), Dr. Havasi János a Magyar Televízió szerkesztőségvezetője, Bódis Gábor a Duna Televízió hírigazgatója, és Füredi Vilmos producer-operatőr.

HÍV FEST 2 - Szenvedélyes játék a Békés Megyei Jókai Színházban
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=OUAePZpBtrM)

Szarvas város különdíját Soós Tamás a Magyar Televízió munkatársa, Békés Megyei Önkormányzat különdíját a VAVI Studió, Gyula Város különdíját Morvay Zalán kapta. Weigert József lett a legjobb operatőr, díját az ECHO Televízió ajánlotta fel. 2009-ben a HÍV települési filmverseny fődíját és a hozzá tartozó 1 millió forintot Karácsony Sándor ,,Gyula vízjátékok,, című filmjéért kapta. A díjat július 18-án este Farkas Zoltán Békés Megye Képviselő-testületének alelnöke, Szabóné Zsidják Márta a Tourinform Irodavezetője és Babák Mihály Szarvas város polgármestere adta át.
A nyertes filmeket az MTV, a Duna TV és az Echo TV mellett számos városi adó is vetíti. Weigert József, a Gyomaendrod.com szerkesztőjének a Békés Megyei Jókai Színházról készült kisfilmjét a következő címen lehet megtekinteni az Interneten, az összes többi alkotással egyetemben:

http://www.youtube.com/user/hivfest#play/uploads/3/OUAePZpBtrM
http://www.youtube.com/user/hivfest

forrás: MTI

Kapcsolódó képek

Gyomaendrődi filmes siker
Gyomaendrődi filmes siker
Gyomaendrődi filmes siker

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás