Gyomaendrődi fiatal Sárkányok a Szeged napi sárkányhajó versenyen

admin képe
Beküldés: 2011/05/23 - 13:28 | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: admin
Cikkek: 

Szinte még meg sem nyugodott a Pájer strand vize a május 14-én tartott Sárkányhajó MINI ROADSHOW után, Gyomaendrőd sárkányhajósai ismét hallatnak magukról. A MINI roadshow-n részt vevő szegedi csapattól kaptunk meghívást a Szeged napi sárkányhajó versenyre, amelyet május 21-én rendeztek a Tiszán, a Szabadság úszóház közelében. A versenyen középiskolás és felnőtt csapatok vettek részt. Városunkat a Kner Imre gimnázium lelkes csapata képviselte, akik a május 14-i hazai versenyen szerveződtek ütőképes csapattá.

A Kneres fiatalok példamutató lelkesedéssel vettek részt a versenyt megelőző péntek esti edzésen, ahol szinte több éves rutinnak látszó összhangban eveztek együtt, pedig alig egy hete eveztek először közösen sárkányhajóban.

A Szeged napi verseny május 21-én szombaton 10 órától kezdődött 12 csapat részvételével. A versenytáv 150 méter volt. Fiataljaink déli 12 órakor szálltak hajóba először a Sárkányvirágok csapata ellen és meggyőző fölénnyel – valamint nem mellékesen nagyszerű időeredménnyel – legyőzték a Sárkányvirágokat:

Videó:

Szegedi Sárkányvirágok küzdelme
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=Bq7XPVeLYhg)

A második kör futamait 14 órától lapátolták végig a gimisek még javítva az első kör részidején. A verseny végső sorrendjét az időeredmények alapján állapították meg a rendezők kategóriánként – középiskolás fiú; középiskolás lány; középiskolás vegyes; felnőtt kezdő; felnőtt gyakorlott.

A Kner Imre Gimnázium csapata – a vegyes kategóriában, minimum 8 lány részvételével evező egységek versenyében – a győztesnek kijáró kupával térhetett haza. Külön öröm, hogy a nap összes futamát figyelembe véve a gimisek vegyes csapata által elért 43,7 másodperces eredménnyel több, csak fiúkból álló csapatot is megelőztek volna az összetett versenyben.

Szép volt lányok - szép volt fiúk!!!

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás