Gyomaendrődi érmek a Magyar Nemzetközi Veterán Bajnokságról

admin képe
Beküldés: 2014/10/16 - 10:48 | Frissítés: 2015/05/05
Szerző: admin
Cikkek: 

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ), a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség, és a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete szombaton rendezte meg békéscsabai városi sportcsarnokban a 25. Dr. Bándi Andor Emlékversenyt, amely egyben veterán magyar nemzetközi bajnokság is volt.
Jámbor Zoltán, a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük a négyszeres világbajnok Jónyer Istvánt és a rendezvény egyik támogatóját Marik Lászlónét, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének elnökét. A viadalon három nemzet (román, kínai, magyar) százötven veterán játékosa fogott ütőt. Városunkat Ágoston István ( Kisújszállási-SE) képviselte a 60-65 évesek mezőnyében. Először a párosok mezőnyében Dr. Záhonyi András (Budapest) párjaként a négy közé jutott, majd a döntőbe jutásért (két mérkőzéslabdáról veszítve) szenvedett vereséget egy bajai-pécsi párostól 3-2 arányban!

Jónyer István - Ágoston István

Ágostton István az egyéni küzdelmek során csoportjából elsőként jutott fel a főtábla mezőnyébe. A főtáblán előbb egy karcagi versenyzőt legyőzve, a négy közé jutásért való mérkőzésen a korábbi többszörös bajnok Geri László ellen 3-2-es sikert könyvelhetett el. A döntőbe jutásért egy kevésbé nehéz mérkőzés és 3-1-es győzelem következett. A döntőben a fáradtság és ellenfele (Baráth Kornél Gödöllő) pihentebb állapota, valamint nagyobb rutinja és játéktudása dominált (0-8, 0-9, 0-7 játszmaarányok). A győzteseknek a kupákat és érmeket az asztalitenisz sport legendája, a többszörös világbajnok Jónyer István adta át. Az eredményhirdetés után közös vacsora és hangulatos bál zárta a rendezvényt.

Cikk, fotó: Ágoston István
forrás: beol.hu, moatsz.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás