Gyomaendrődi atlétika sikerek a régiós versenyen

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2012/12/02 - 09:37 | Frissítés: 2015/05/05
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

Regionális Terematlétikai Bajnokság - Kecskemét

December 1-én Kecskeméten, a Lánchíd utcai Általános Iskola tornatermében a Sport XXI Alapprogram Kölyök Atlétika versenyrendszerének 8 állomásának keretén belül került megrendezésre a verseny, ahol négy megye (Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun és Békés) válogatottjának csapatai vettek részt. Békés megye U11-es és U13-as csapatainak 32 fős keretébe összesen 10 gyomaendrődi atléta nyert beválogatást az utánpótlás-nevelő műhelycsoportokból, hatan a Kis Bálint, négyen a Rózsahegyi Kálmán Á.I.-ból. A versenyen a MASZ versenyrendszerébe tartozó feladatok kerültek bemutatásra, amelyben helyet kaptak a játékos formájú futó-, ugró- és dobófeladatok is.
Az U11-es korosztályban minden versenyszámban 1. helyen végzett az "A" csapatunk, fölényesen nyerve az összesített versenyt. A 8 fős megyei csapatban gyomaendrődi csapattagok voltak: Csikós Zoltán, Rák Dávid és Fehér Attila. A "B" csapatunk is kitett magáért, hiszen minden versenyszámban elért 2. helyezésével az összesített pontversenyben is a II. helyen végzett! Csapattagok: Kónya Frigyes, Kovács Ágnes és Tarsoly Tamás.
Az U13-as csapatunk három alapemberünket nélkülözve, rendkívül kiélezett versenyben a házigazdákkal aranyérmet szerzett! Csapattagok voltak: Ignácz Kata, Fehér Dóra és Vizsnyai Kristóf. Itt a "B" csapatunk az 5. helyen végzett. Mindkét korosztályban minden megye 2-2 csapatot indított, így összesen 8-8 csapat versenyzett.

A versenyidőszaknak még korán sincs vége, hiszen komolyan készülünk a Szilveszteri futógálára, melyre hagyományosan Békéscsabán kerül sor.

A csapatok felkészítője: Vaszkán Gábor testnevelő tanár, atlétika szakedző

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás