Gyoma. Mi így szeretünk.

admin képe
Beküldés: 2009/07/24 - 19:02 | Frissítés: 2014/11/12
Szerző: admin
Cikkek: 

Idén 16. alkalommal rendezték meg Gyomaendrődön a SZAKE színjátszótábort, ahol is mintegy 60 színpadra termett és vágyó gyerkőc tölthette el aktív munkával és egy kevés passzív pihenéssel a csekély kis nyári szünetből egy hétrevalót.

"A színház olyan, mint amikor a lelkem néz tükörbe. Játszani annyi, mint újraélni a gyermeki szabadságot."

A tábor alapvetően Gyomaendrőd városának valamint Kaposi József rendezőnek, Hajdú László és Petri Miklós tanár uraknak köszönhetően jön létre évről évre. Természetesen mindemellett kellenek hozzá azok a gyerekek, akik kipróbálják magukat ezekben a táborokban - ugyanis itt nem csupán színjátékról van szó, mivel a foglalkozásokon komoly személyiségfejlesztő munka is folyik. Nem ismerek olyat, aki negatív élményekkel tért volna haza a táborokból, hiszen a gyomai tábor egyik fő szlogenje, hogy "Gyomán születnek a legigazabb barátságok". Hogy mindezeket a pozitív élményeket megszerezhessék, természetesen hozzájárulnak azok a tanárok, moderátorok, akik csoportvezetőként munkájukkal segítik a nebulókat: Ficzere Béla színész-drámapedagógus, Győrfi Zsolt színész-drámapedagógus, Jobbágy Kata mozgástanár, Kovács Áron zeneszerző-drámapedagógus, Ocskay András színész-drámapedagógus és Szabados Mihály színész-rendező.

A tábor repertoárja évről évre változik, a színház és a játék palettája egyre csak bővül, és a palánták évről évre egyre nagyszerűbb produkciókban vehetnek részt. A táborban fontos dolog a csoportélmény, az, hogy a gyerekek nyitottan közeledjenek egymáshoz - ez elengedhetetlen ahhoz, hogy közösen tudjanak dolgozni. Az aktív munka során csoportbontásban dolgoznak, egy-egy tanár vezetésével. A hét folyamán a résztvevők ízelítőt kapnak mozgás-, beszéd-, koncentráció- és sok más képességfejlesztő gyakorlatokból valamint készülnek a táborzáró estéjén bemutatásra kerülő előadásra is.

Természetesen minden tábornak megvan a maga varázsa. De Gyoma valahogy mégiscsak más. Itt békesség van és szeretet, ez olyan tábor, amit mindig nagyon várunk, ahová mindig úgy megyünk, mintha a második otthonunk lenne. Itt egy hét alatt összezárva egymással mély érzelmek születnek, olyanok amik igen gyakran, ha ügyesen ápoljuk őket, örök barátsággá válnak. Csak egy kis rásegítés szükséges.

A táborról további információk a www.szinjatszotabor.hu weboldalon olvashatók.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás