Fejlesztő Központ Gyomaendrőd városában

admin képe
Beküldés: 2017/05/04 - 13:47 | Frissítés: 2017/05/05
Szerző: admin
Cikkek: 

Május 15-én, már az első héten telt házzal indul a város első képességfejlesztő központja, melynek átalakítása a napokban történik. A dunaújvárosi székhelyű Képességfejlesztő Intézet Alapítvány nemzetközi szakértő által kidolgozott módszerek állnak a város lakóinak és a környékbeliek rendelkezésére "magánrendelés" formájában.

A Komplex mozgásterápia lényege, hogy minimális eszköz igény mellett, rendszeres gyakorlással csökkenthető legyen a tanulási nehézség. Már 3 éves kortól végezhetők a gyakorlatok, melyekkel az egyes részképességek fejlesztése a cél. A terápia célja a káros funkciók leépítése és a fejlődés helyes irányba terelése, a csecsemőkori mozgásmintákból kiindulva az agy működését fejlesztő mozgások elemeinek a gyakorlása közben.
Kinek ajánlott? Tanulási nehézségek problémakörébe tartozó területek: olvasási nehézségek (dylexia), írással kapcsolatos nehézségek (dysgraphia), matematikai nehézségek (dyscalculia) - Észlelés zavarai: látás, hallás, mozgás, tapintás - Figyelem és koncentráció zavarai - Lemaradt mozgásfejlődés - Térérzékelés zavara, nehéz tájékozódás - Ügyetlen kézmozgások - Bizonytalan dominancia - Megkésett beszédfejlődés, súlyos beszédhibák - Beilleszkedési nehézségek. Továbbá speciális nevelési igényű gyermekek számára is fontos előrelépést jelenthet.

Képességek fejlesztése további területeken történik még.
- Tanulási coaching: 5 preferencia és 8 intelligencia területet felmérve készülhet el a személyes fejlődési terv. Ezáltal az ügyfelek olyan technikák és módszerek birtokába juthatnak, melyek segítik az információ, a tananyag sikeres feldolgozását.
Ez a terület lehetőséget biztosít az egyes emberi képességek fejlesztésére is. Ide tartozik többek közt a konfliktuskezelés, az időgazdálkodás, a tervezés, vállalkozásszervezés, munkahelyi hatékonyság növelés.

Stresszkezelés a coaching-on keresztül.
Egy interaktív folyamat, amely egy beszélgetés sorozat által segíti a megoldás felé vezető úton az ügyfeleket. A tanácsadás során olyan stresszlenyomatok és azok oldása a cél, melyek a mindennapi életben akadályozzák az egyes személyeket. Ezáltal az egyes képességek is fejlődnek, melyek kamatoztathatók a mindennapokban.

A módszerek kidolgozói: Polyánki Balázs - pszichológus szakértő, Gál Attila - nemzetközi kineziológus szakértő, Kulcsár Mihályné - neuro- és fejlesztőpedagógus.

A központba telefonos egyeztetés során lehet időpontot foglalni: 06-20-296-9155
Címe: Fő út 157. (Evangélikus templommal szemben)
Vezető terapeuta: Farkasné Szabó Anikó (képességfejlesztési tanácsadó, mozgásterapeuta, tanácsadó kineziológus, pedagógus)

Bővebb információ:
www.naturagyoma.webnode.hu
www.kepessegfejlesztointezet.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás