Fantasztikus Sóczó arany a 30. Budapest Kupáról

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2017/05/05 - 21:13 | Frissítés: 2017/05/05
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Április utolsó hétvégéjén rendezték meg a 30. Budapest Kupát az UTE jégcsarnokban. A Gyomaendrődi Judo Klub két versenyzője egy arany, egy ezüstérem mellett egy ötödik helyet szerzett a 25 országot felvonultató versenyen!
Szombaton az U18-as korosztályban lépett szőnyegre a két gyomaendrődi versenyző, Fehér Dóra és Sóczó Rebeka. Mindketten a 70 kg-osok súlycsoportjában versenyeztek. Dóri első mérkőzésén rögtön a végső győztessel mérkőzött meg, de hiába vezetett: egy apró hiba miatt a vigaszágra kényszerült. A vigaszágon magabiztos győzelmekkel a bronzmérkőzésig menetelt. Rebeka két szép győzelemmel a négy közé jutott, ahol kemény mérkőzésen kikapott. A két gyomaendrődi versenyző a bronzéremért egymás ellen kellett volna, hogy szőnyegre lépjen. Rebeka végül visszalépett a küzdelemtől, így Dóri nyakába akasztották a bronzérmet.
Vasárnap Rebeka a saját korosztályában indult, ezúttal a 63 kg-os súlycsoportban. 5 mérkőzést kellett végigcsinálni 5 különböző ország versenyzője ellen! Kemény mérkőzéseken győzött elszántsággal és nyerte meg súlycsoportját!
Varga István edző: Versenyzőim kitettek magukért, hiszen mindketten a legjobb magyarként végeztek a korosztályukban. Sajnos ritkán találkozunk ennyire erős mezőnnyel, ezért is vagyunk kénytelenek az idősebb korosztályban való versenyzésre! Dóri hozta a kötelezőt és határozottan menetelt a bronzmérkőzésig. Rebeka két olyan mérkőzést is hozott, ami az előző versenyen nem ment. Az egymás elleni érmes meccset végül nem játszották le. Vasárnap Rebeka nehéz feladatot kapott, hiszen súlycsoportjában soha nem látott népes mezőny várta. Határozott és taktikus judójával a mezőny fölé tudott nőni. Nagy dolog ez, hiszen az elmúlt hetek válogatott programjáról fáradtan és sérülten érkezett haza. A verseny után még komoly kihívás várta a lányokat. Több napos nemzetközi táborban vettek részt, ahol remélhetőleg a felkészülésük előre mozdult! Összességében mindketten kiemelkedően teljesítettek és sikerült a több mint 140 klubot felsorakoztató versenyen a 27. helyre hozni a Gyomaendrődi Judo Klubot!

Cikk, fotó: Gyomaendrődi Judo Klub

Kapcsolódó képek

Fantasztikus Sóczó arany a 30. Budapest Kupáról
Fantasztikus Sóczó arany a 30. Budapest Kupáról

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás