Fantasztikus hazai sikerek az 5. Gyomaendrődi judo Gálán

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2010/12/08 - 09:02 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

December 4-én a Gyomaendrődi Kner Imre Gimnáziumban tartotta évzáró rendezvényét a Gyomaendrődi Judo Klub. Immár 5. alkalommal került megrendezésre a Gyomaendrődi Judo Gála, ahol a közel két órás program alatt 14 mérkőzést és judó bemutatót láthatott a nagyszámú közönség. Kistarcsáról, Kecskemétról és Mezőtúrról érkeztek az ellenfelek a gyomaendrődi judókákhoz.
Igazi gálahangulat volt, hiszen dübörgő zenére és villógó fények kíséretében vonultak a küzdőtérre a sportolók, hogy megmérkőzzenek kihívójukal. Az egészen pici 5-6 éves korosztálytól a felnőttekig, mindenki lehetőséget kapott, hogy hazai pályán is bizonyítsa versenyzői képességeit. Bár eredményes és komoly ellenfelek érkeztek többnyire a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőit hirdették ki győztesnek a mérkőzés bírói, Bellus Péter és Dananaj István, aki mellesleg a Gyomaendrődi Judo Klub saját nevelésű bírói.

Az első mérkőzésen ugyan Feke Bence még verseséget szenvedett Zsadányi Zsolttól a Hírös Judo SE versenyzőjétől, ám ezután már ünnepelhetett a hazai közönség, hiszen Sóczó Rebeka az Ászok Judo Klubot képviselő Bíró Nórát győzte le magabiztosan. A következő mérkőzésen Péteri Patrik küzdött Tóth Richárddal, aki Mezőtúrról érkezett és minimális vereséget szenvedett, úgy, hogy közben azért sikerült bizonyítania szép mozdulatokal tehetségét. Mahler Máténak kecskeméti kihívó jutott egy fiatal hölgy személyében, akit sikerült is legyőznie. Szabó Bence szintén Kecskeméti ellenfelet győzött le nagyon jó teljesítménnyel.Kis Milán esélyt sem adott a Hírös judo Klub versenyzőjének Borsos Kristófnak, ahogyan Hidasi Tamás is ipponnal verte a Kecskeméti Bíró Barnát. Nagy Zoltánnak sajnos nem sikerült a bravúr a mezőtúri H. Gaudi Miklós ellen, aki 3 évvel idősebb a hazai versenyzőnél, ennek ellenére végig megvolt az esélye Zolinak a győzelemre. Lövei Zsuzsanna sima győzelmet aratott az Ászok Judo Klubot képviselő Karsai Bence ellen.Székely Péter szintén győzelemmel bizonyította tehetségét a kecskeméti Molnár Márton ellen. Gönczfalvi Balázs házi mérkőzésen győzte le Kis Miklóst, majd következtek a felnőtt és nagyobb súlyú versenyzők. Nyitrai Sándor aki idén a II. osztályú Országos Bajnokságon 5. lett legyőzte kihívóját a +100 kg-os Junior "B" kategória Országos Bajnokát, Kerstner Róbertet. Varga István a szintén gyomaendrődi Bellus Péterrel vívott mérkőzését nyerte meg. A főmérkőzést természetesen ezen az estén a klubb egyik legeredményesebb versenyzője Siroki Ibolya vívhatta, aki 15 évesen már a felnőttek között is bizonyította képességeit, hiszen 3. helyezett lett az I. osztályú Országos Bajnokságon. A mérkőzésen Kónya Dániel állt fel kihívóként és "Csinci" ismét felnőtt feladatához, hiszen több akciót végrehajtva magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.
A meccsek után következett a díjátadás. A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői érmet adtak át kihívóiknak a Legjobb versenyzők pedig kupát vehettek át Varga István edzőtől.A Legjobb Vendég Férfi Versenyző Díját a mezőtúri Tóth Richárd érdemelte ki. A Legjobb Vendég Női Versenyző Díja Borsos Jankáé lett. A hazai versenyzők küzül a Legjobb Férfi Versenyző Mahler Máté lett, míg a női kategóriában Siroki Ibolya vehette át az elismerést.
Az Gyomaendrődi Judo Klub sportolói vehettek ezután át elismeréseket, hiszen az idei évben versenyeken eredményes sportolókat kis judós szoborral jutalmazta az egyesület vezetősége. Kiosztásra kerültek az év legjobb judósainak járó díjak 7 kategóriában (szavazással eldöntve) és a hagyományos Dr. Jigoro Kano díj, amit az egyesületet támogató és érte sokat dolgozó személy vehet át, valamint az idén először kiadott Gyányi Ferenc Emlékdíj, amit a legjobb versenyeredményt elért versenyző kap.

A Gyomaendrődi Judo Klub díjazottjai:
A 2010. év...

  Legjobb Judósa: Siroki Ibolya
  Legjobb tanfolyamosa: Péteri patrik
  Legszebb Judósa: Siroki Ibolya
  Legerősebb Judósa: Nyitrai Sándor
  Legtechnikásabb Judósa: Dananaj István
  Legjobb Szabadidősportosa: Berki Donát
  Legőrültebb Judósa: Kis Milán

  Dr. Jigoro Kano díj: Hidasi Zoltán
  Gyányi Ferenc Emlékdíj: Varga István

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás