Élménybeszámoló a Mazsorett Európa Bajnokságról

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: Hunya Jolán

Cikkek

A XV. IAM Európa - bajnokságon és Európa Kupán vett részt a gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Táncegyesület Horvátországban, Opatijában (Abbázia) augusztus 22-től 26-ig.
Csodás környezet várt bennünket, egy kollégiumban szálltunk meg, Lovranban, a gyáli és a maglódi mazsorettekkel együtt. Közel volt a tenger, így, ha nem is mindennap, de szakítottunk arra is időt, hogy megmártózzunk az Adriai – tengerben. Sétáltunk Opatija belvárosában, a Ferenc József sétányon, amely a sziklás, kacskaringós tengerpart nyomvonalát ívesen követi. A forróságban a fagylaltok és jégkrémek száma fogyott a legjobban, mert bizony a hőmérő higanyszála: 34-38 fok között volt napközben. A hangulatos, teraszos, pálmafás, történelmi belvárosban visszaröpültünk az időben, meghagyták a korabeli építészeti remekműveket, így valóban a XIX. században érezhettük magunkat. Körbe tekintettünk, a patinás épületek bármelyikéből, kiléphetett volna Sissi királynő, miközben könnyed eleganciával nyitja a zsalugátert…, de nem ábrándozhattunk, mi versenyezni jöttünk ide!

Színfolt Mazsorett Táncegyesület

Nagyon készültünk a megmérettetésre, esténként, Lovranban az edzők számolásától volt hangos a környék, hiszen besötétedett, mire a próbák befejeződtek, hiába mégis csak Európa legjobb mazsorettjei gyűltek össze. Az ünnepélyes megnyitó után elhallgattak a fanfárok, és elkezdődött a négy napos verseny, nyolc ország, hatvankét mazsorett csoportja, klubja versenyzett. A Színfolt nyolc versenyszámban kvalifikálta magát a kontinens viadalra!

Az eredményhirdetéskor torokszorító és felemelő érzés volt a magyar Himnuszt énekelni egy idegen országban. A következő remek eredmények születtek:

- Tradicionális botos menet és színpadi koreográfia: első hely, Európa bajnok a Színfolt senior csapata, - szintén tradicionális kategóriában: botos szólótánc: első helyezés: Baráth Beáta, Európa bajnok! - Senior zászlós csapat kategória: harmadik helyezés, bronzérem, - senior zászló mini formáció: negyedik helyezés. - Szilágyi Csilla pompon és botos szólótánca: hetedik helyezés, Piroska Attila senior botos koreográfia: arany minősítés. - Az egyesületnek még egy külön díjat is sikerült bezsebelnie, még pedig a parádés felvonuláson, a zsűri a Színfoltnak adta a legmosolygósabb mazsorett – táncos díjat! Az együttes vezetői: Hunya Jolán és Baráth Beáta.

Az Európa-bajnok "Színfolt" érkezése
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=BVtAEa7YZSI)

A visszafelé vezető út viszontagságos és hosszú volt, de hajnalban a szülői fogadtatás feledtette fáradalmainkat. Léggömbökkel, rózsával, pezsgővel, zenével várta a kis csapatot Gyomaendrőd polgármestere, Toldi Balázs és a büszke szülők! Köszönjük szépen a meglepetést, a fogadtatást!
Mindenki támogatását köszönjük, hálásak vagyunk minden segítő szívnek és kéznek! Ezek az eredmények, örömök további munkára ösztönöznek bennünket!

Cikk, fotó: Hunya Jolán Színfolt vezetője

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.