Elkezdődött a versenyszezon a Körös Kajak SE számára

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: Körös Kajak Sportegyesület | Fotó: Körös Kajak Sportegyesület

Cikkek

Több, túlnyomórészt regionális edzésversenyt követően, a győri Maraton Országos Bajnoksággal kezdetét vette a versenyszezon az utánpótlás kajak-kenu sportban Magyarországon.

A Körös Kajak SE a Vajda Attila Regionális Akadémia szerves tagjaként rendszeres résztvevője az akadémia életének, így nemcsak a régiós válogatottjaink, hanem a többi leigazolt versenyzőnk is az akadémia kötelékébe is tartozik.

Elkezdődött a versenyszezon a Körös Kajak SE számára

Elkezdődött a versenyszezon a Körös Kajak SE számára

Május 20-án, 21-én és 22-én került megrendezésre a Maraton országos bajnokság, ahol a Körös Kajak SE 13 versenyzővel képviselte Gyomaendrődöt.  Versenyzőink 20 km-es és 5 km-es távot teljesítettek a Mosoni-Dunán. Országos Bajnokunk, Katona-Szabados Noé az 5. helyet szerezte meg, Munkácsi Petra – Nagy Lívia párosban a 7. helyen végzett, Gubucz Liliána – Kabai Léna szintén párosban a 8. helyet szerezték meg, ráadásul borultak is a vízben, de visszaszállást követően sikerült megszerezni ezt a jó helyezést.

A többi versenyzőnknek is sikerült a középmezőnyben végezni, szinte legjobb formájukat nyújtva teljesíteni a versenytávot. Varjú Marcell, Csiki Roland, Nyikos Rajmund, Varsányi Gordon, Nyikos Rajmund, Giricz Rebeka, Mészáros Nelli, Nagy Botond, Balog Péter is nagyot küzdve evezett, így értékes helyezéseket szereztek. Gratulálunk ezúton is Nekik!

A Körös Kajak Se ebben az évben is várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat a Fűzfás-zugi vízitelepen, vagy a vízitúrapontnál található Halász István csónakháznál. A lehetőségeknek megfelelően szervezünk nyári táborokat, vízitúra táborokat, valamint lehetőséget biztosítunk iskolai, munkahelyi csapatok, baráti társaságok számára, hogy közös evezés, sportolás közben ismerjék meg a Hármas Körös csodálatos környezetét és kapcsolódjanak ki a szürke hétköznapokból. A nyári napközis táborokat heti turnusokban tartjuk, a gyerekek megismerkedhetnek vízitelepünk mindennapjaival, a kajakozás, a kajakedzések rejtelmeivel. Ezen kívül más, különböző játékokkal, játékos versenyekkel, film vetítéssel színesítjük a táborban eltöltött időt.  Kipróbálhatják túrakenuinkat, sárkányhajóinkat, valamint élvezhetik a SUP-ozást, strandolást. Bicikli túrán is részt vehetnek, valamint sétahajózás is szerepel a programjaink között. Folyamatos SUP és egyéb eszköz beszerzéseinknek köszönhetően ezek az eszközök is bérbe vehetőek, valamint terveink között szerepel SUP-os szakág beindítása szabadidős szinten vagy akár versenyzési lehetőségekkel. Ezért várjuk az idősebb korosztályokhoz tartozók jelentkezését is, akik kedvet éreznek kipróbálni ezt a sportágat, akár versenyeken való részvétellel is. A SUP kiváló lehetőség a szabadidő hasznos, sportolással való eltöltésére úgy, hogy közben Gyomaendrőd vizeinek, azok csodálatos környezetének felfedezésére is alkalom nyílik. Információ: Csőke Zsolt - +36 (70) 4201944, Tímárné Tandi Gyöngyi - +36 (30) 938 0322, koroskajak.hu.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.