Egykori Körös kajakosok is ott lehetnek a Milánói VB-n

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Az elmúlt hétvége nagy izgalommal telt a kajak sport szerelmesei számára, hiszen a szolnoki versenyen dőlt el kik képviselik hazánkat az idei Milánói kajak-kenu világbajnokságon. Ezen a versenyen szerezhetnek a Riói Olimpiára kvótát, s minden sportoló legnagyobb álma részt venni egy olimpián.
Tótka Sanyi nevét már sokan ismerik, hiszen párjával már a szegedi versenyt is megnyerték, így „fél hajóval” bent voltak a milánói csapatban. A bakui Európai Játékok bronzérme után már szinte kötelező feladat volt számukra az újabb győzelem. Július 18-án ismét első helyet ért el a Tótka Sándor-Molnár Péter páros 200m-en, kijutottak a világbajnokságra.

Tótka Sándor és Molnár Péter

Homonnai Luca a téli felkészülési időszakot a Körös Kajak SE-nél töltötte. Az ifjúsági válogatót fölényesen nyerte, s ennek eredménye Janics Natasa felkérése a páros versenyre. Rendkívüli gyorsaságának, és hatalmas akaraterejének köszönheti, hogy együtt készülhet a korábbi olimpia és világbajnok klasszissal. Az ifjúsági világbajnokság után együtt folytatják a felkészülést.

Homonnai Luca és Janics Natasa

Így női és férfi kajak 200m-es párosban egyaránt egykori Körös kajakosnak szurkolhatunk augusztusban a milánói világbajnokságon.

Cikk, fotó: Körös Kajak Sportegyesület

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.